Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τασούλας: Γάλλος πολίτης επέστρεψε στην Ελλάδα έναν πήλινο αμφορέα μετά από 40 χρόνια

Τασούλας: Γάλλος πολίτης επέστρεψε στην Ελλάδα έναν πήλινο αμφορέα μετά από 40 χρόνιαΤΟΝ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


O Κώστας Τασούλας βρέθηκε στο επίσημο Συμβούλιο των υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα τη συμβολή του
πολιτισμού στην Ανάπτυξη και ξεκίνησε την ομιλία του με μία έκπληξη.
Ο υπουργός Πολιτισμού ευχαρίστησε ένα Γάλλο πολίτη, ο οποίος χθες επέστρεψε στην Ελλάδα αγγείο που είχε ιδιοποιηθεί πριν 40 χρόνια.
Συγκεκριμένα είπε πως χθες έλαβε στα χέρια μέσω του διπλωματικού σάκου από την Μασσαλία το άνω τμήμα ενός πήλινου αμφορέα με λεπτές διακοσμήσεις στο σώμα του. Τον αμφορέα τον επέστρεψε στην Ελλάδα ένας Γάλλος πολίτης, κάτοικος Μασσαλίας, 90 ετών, και τον οποίο είχε ανακαλύψει και οικειοποιηθεί ο ίδιος προ 40 ετών κολυμπώντας σε κρητική ακρογιαλιά.

Προ ημερών ο ίδιος Γάλλος πολίτης, τον οποίο ο κ. Κώστας Τασούλας συνεχάρη ενώπιον των Ευρωπαίων Υπουργών Πολιτισμού, προσήλθε στο Ελληνικό Προξενείο στη Μασσαλία και παρέδωσε το εύρημά του έχοντας επηρεασθεί από το γενικότερο κλίμα επαναπατρισμού των παράνομα κτηθέντων πολιτιστικών αγαθών.  Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και για το μεγάλο αυτό σκοπό, συνέχισε ο κ. Κ. Τασούλας, οφείλουμε ως Ε.Ε. να ενισχύουμε συνεχώς τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες για την αποτροπή παράνομης εξαγωγής πολιτιστικών θησαυρών και για την προώθηση επαναπατρισμού τους.
  

(Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας με την Σουηδέζα ομόλογό του)


(Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ιταλό Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ντάριο Φραντσεσκίνι)

Πηγή: iefimerida.gr