Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ: Μύθος ή πραγματικότητα και πως να την πετύχεις...

Ομως, η γυναικεία εκσπερμάτιση δεν είναι μύθος. Απλά είναι ένα άπιαστο όνειρο, για τις περισσότερες γυναίκες. Στην πραγματικότητα οι γυναίκες αισθάνονται ιδιαίτερη αμηχανία, όταν τούς
συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί νομίζουν ότι έχουν ουρήσει τον σύντροφό τους ή το κρεβάτι τους. Μέχρι πρόσφατα, μάλιστα, ούτε η ιατρική κοινότητα ήταν βέβαιη για το αν όντως υπάρχει η συγκεκριμένη κατάσταση.
Μέχρι το 1980, οι περισσότεροι γιατροί που γνώριζαν το φαινόμενο της γυναικείας εκσπερμάτισης, υπέθεταν πως το υγρό που διαρρέει είναι ούρα. Ως θεραπεία, μάλιστα, συνιστούσαν την ενίσχυση των μυών της πυέλου με ασκήσεις Kegel. Η αλήθεια είναι πως πολλές γυναίκες μπορεί να διαρρέουν λίγα ούρα κατά τη διάρκεια άλλων δραστηριοτήτων, όπως είναι το φτέρνισμα, ο βήχας ή το γέλιο, ίσως ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ.  Αλλά τα ούρα δεν είναι το ίδιο με τη θηλυκή εκσπερμάτιση.
Η προέλευση και η σύνθεση της γυναικείας εκσπερμάτισης
Από το 2000, ένας αυξανόμενος αριθμός ερευνητών έχουν υποστηρίξει πως το υγρό αυτό μπορεί να προέρχεται από τους αδένες του Skene, οι οποίοι βρίσκονται στο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου γύρω από το κάτω άκρο της ουρήθρας. Αλλά το γεγονός είναι ότι πολύ απλά ακόμα δεν γνωρίζουμε από πού προέρχεται αυτό το υγρό και είναι βέβαιο πως οι γιατροί και οι ερευνητές θα συνεχίσουν να το μελετούν για χρόνια, προκειμένου να μάθουν περισσότερα.
Οσον αφορά το ποσό της εκσπερμάτισης, μια γυναίκα μπορεί να απελευθερώσει περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα καπάκι αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι εκκρίνει πολύ περισσότερη απ’ αυτή την ποσότητα. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι όλες οι γυναίκες εκσπερματώνουν όταν φτάσουν σε οργασμό, αλλά αντί για το υγρό να απελευθερωθεί στον κόλπο, γυρίζει προς την ουροδόχο κύστη όταν οι μύες σφίγγονται μετά την κορύφωση. Ως εκ τούτου, ορισμένες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν παλίνδρομη εκσπερμάτιση, ενώ άλλες εκσπερματώνουν έξω από το σώμα.
Είναι η γυναικεία εκσπερμάτιση κάτι που μπορεί να διδαχθεί;
Η γυναικεία εκσπερμάτιση γενικά επιτυγχάνεται με την τόνωση του σημείου G που θεωρείται μια ερωτική ζώνη που βρίσκεται στο εσωτερικό, μπροστινό μέρος του κόλπου. Αυτή η περιοχή είναι στενά συνδεδεμένη με την ουρήθρα. Πράγματι, η πίεση του σημείου G δημιουργεί σχεδόν πάντα την επιθυμία για ούρηση.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πίεση στην περιοχή του σημείου G θα μπορούσε να επηρεάσει τους προαναφερθέντες αδένες του Skene. Για να βιώσει αυτή την εμπειρία μια γυναίκα θα πρέπει να βρει μια θέση που να προσφέρει τη σωστή διέγερση και αυτή είναι συνήθως είτε με την ίδια από πάνω, είτε με τον άνδρα από πίσω, γιατί έτσι υπάρχει η κατάλληλη τριβή και η βαθιά διείσδυση. Ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνει και η διέγερση της κλειτορίδας. Οσο πλησιάζει μια γυναίκα στον οργασμό, θα πρέπει να σπρώξει με τους πυελικούς μύες και όχι να σφίξει όπως συνηθίζουν να κάνουν οι περισσότερες γυναίκες.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα sex toy με ή χωρίς τη βοήθεια του συντρόφου. Υπάρχουν αρκετά με ειδική καμπύλη που σκοπό έχει ακριβώς να διεγείρει το σημείο G.
Δεν είναι εύκολο για κάθε γυναίκα να εκσπερματώσει, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να αποθαρρυνθεί εάν αυτό δεν λειτουργήσει όπως ακριβώς περίμενε. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο για κάποιες λόγω αδυναμίας των πυελικών μυών ή λόγω ανικανότητας σωστής χαλάρωσης. Ωστόσο, κάθε γυναίκα έχει τη βιολογική ανατομία να εκσπερματώσει, ώστε θεωρητικά, αν δώσει την απαιτούμενη προσοχή σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο μέρος του σώματός της, να απολαύσει τα οφέλη αυτής της διέγερσης.
Καθώς το σημείο G μπορεί να μην έχει συνηθίσει τη διέγερση, ίσως χρειαστεί να εργαστεί μια γυναίκα πάνω σ’ αυτό, ώστε να αρχίσει να ευαισθητοποιείται. Μπορεί να δημιουργήσει ένα τελετουργικό διέγερσης του σημείου G είτε με το σύντροφό της, είτε μόνη της.
Η πρακτική μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Και αν τα φέρει θα είναι συναρπαστικά και πρωτόγνωρα.
Medinova