Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πρόσωπα της πόλης - "Μάγδα Δούκα"

















Το deskastoria.blogspot.gr σας παρουσιάζει την Μάγδα Δούκα.

Πρόσφατα βραβεύτηκε ως μέλος της επιτροπής κατάρτισης του φακέλου υποψηφιότητας του
Δήμου Καστοριάς για ένταξη του παραδοσιακού οικιστικού ιστού της Καστοριάς (περιοχή Ντολτσό – Απόζαρι) στις 11 καλύτερες ευρωπαϊκές προτάσεις στον κατάλογο της Europa Nostra  για τα Ευρωπαϊκά Μνημεία που βρίσκονται σε κίνδυνο.
 

Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Καστοριά και είναι παντρεμένη με το φωτογράφο Μάνο Σινόπουλο. 








 
Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Μουσειολογίας» από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης  κατέχει πτυχίο Αρμονίας από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και μιλάει αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά.




Μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί στο πολιτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΑΘΗΝΑΙΚΗ, στην εταιρεία διανομής κινηματογραφικών ταινιών ROSEBUD , στο Δήμο Καστοριάς σε θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δημοσίων Σχέσεων, στο ΙΕΚ Καστοριάς ως εκπαιδεύτρια Μουσειολογίας και παράλληλα έχει κάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια, σε σεμινάρια κ.α.



Υπήρξε ενεργό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Καστοριάς και του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι» ενώ διατελεί Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΑΚΡΟ που δραστηριοποιείται σε ανταλλαγές νέων στην Ευρώπη.







Η διάθεση για πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του γενέθλιου τόπου της και η εκπαιδευτική και εργασιακή της εμπειρία αποτελούν έναυσμα και οδηγό στην ενασχόλησή της με τα κοινά ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καστοριάς με το Μανώλη Χατζησυμεωνίδη.


*Επιλέγουμε κάποια απ΄τα πρόσωπα του facebook και μη, που με τις αναρτήσεις τους, νομίζουμε παίζουν κάποιο ρόλο, ανάλογα με την ιδιότητά του ο καθένας, για την πόλη μας αλλά και το νομό μας ευρύτερα...
 
  Για να γίνεις εσύ ο επόμενος, ή η επόμενη που θα μετέχει στην στήλη "Πρόσωπα", απλά στείλε μας ένα email στο deskastoria80@gmail.gr με τίτλο Πρόσωπα της πόλης και θα αναλάβουμε εμείς τα υπόλοιπα.