Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Oι 5 τρόποι για να επωφεληθείς από τις αντιγηραντικές ιδιότητες του καρπουζιού!!


5 τρόποι για να επωφεληθείς από τις αντιγηραντικές ιδιότητες του καρπουζιού
Γεύση, δροσιά, ενυδάτωση, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά, το καρπούζι δεν θεωρείται άδικα ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Επίσης, περιέχει λίγες θερμίδες και έχει διουρητικές ιδιότητες, που το καθιστούν ιδανικό σύμμαχο για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα. Δες λοιπόν πως
μπορείς να επωφεληθείς από τις αντιγηραντικές ιδιότητες του καρπουζιού.

1. Το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό που βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και στη διατήρηση της νεανικής όψης. Επίσης, έχει ελάχιστες θερμίδες, διουρητικές και χωνευτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορείς να φας μεγάλη ποσότητα καθημερινά, να χορτάσεις και να παραμείνεις αδύνατη.

2. Φτιάξε ένα διαιτητικό αντιγηραντικό smoothie από καρπούζι, χυμό μήλο, πάγο και 1 κ.σ μέλι.

3. Δροσιστικό, διαιτητικό σνακ από καρπούζι. Θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κυβάκια και 3 φλιτζάνια γάλα σόγιας, τα οποία θα ανακατέψετε σε ένα blender. Στη συνέχεια αφήστε το μίγμα να παγώσει για 4 ώρες στην κατάψυξη (σε ειδική θήκη για γρανίτες). Μπορείτε να το καταναλώνετε χωρίς τύψεις, όποτε έχετε λιγούρες.

4. Ο φυσικός χυμός καρπουζιού ξεδιψά, έχει διουρητικές ιδιότητες, ενυδατώνει και βοηθά στο αδυνάτισμα και την αντιγήρανση.

5. Αντιγηραντικός ορός καθαρισμού από καρπούζι. Παγώστε φυσικό χυμό καρπούζι και διατηρήστε τον στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε τον το βράδυ στο πρόσωπό σας, με ένα βαμβάκι, αφού έχει την ιδιότητα να συσφίγγει τους πόρους, να μειώνει τις ρυτίδες και να βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας.

 faysbook.gr