Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Το ανθρώπινο πρόσωπο του Τζορτζ Μάικλ: Οι δωρεές και οι φιλανθρωπίες που κρατούσε κρυφές


Φωτογραφία: ΑP


Φωτογραφία: ΑP

Μόνο λίγες ώρες μετά τον αδόκητο χαμό του 53χρονου τραγουδιστή, Τζορτζ Μάικλ, έρχονται στο φως καλά κρυμμένες ιστορίες για κρυφές δωρεές και φιλανθρωπίες τις οποίες μάλιστα γνώριζαν μέχρι και σήμερα πολύ λίγα πρόσωπα.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις τιμώντας το πρόσωπο του σημειώνοντας τις μεγάλες δωρεές που ο ίδιος είχε καταβάλει πάντα μυστικά. Πολλοί είναι και οι πολίτες που δημοσιεύουν ιστορίες αποκαλύπτοντας πως ο κυπριακής καταγωγής, Τζορτζ Μάικλ, τους είχε προσφέρει οικονομική βοήθεια.
Βρετανός παρουσιαστής που παλαιότερα παρουσίαζε τηλεπαιχνίδι αποκάλυψε μια άγνωστη μέχρι σήμερα ιστορία. Παίκτρια που συμμετείχε στο παιχνίδι και είχε ανάγκη 18.000 ευρώ προκειμένου να υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση, η οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο χρηματικό ποσό, είχε την χαρά να της χαμογελάσει η τύχη. Κι αυτό γιατί τηλεφώνησε ο ίδιος ο Τζορτζ Μάικλ κρυφά και την επόμενη ημέρα ο ίδιος της πρόσφερε ολόκληρο το χρηματικό ποσό έτσι ώστε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.
Μια ακόμη ευεργεσία του διάσημου τραγουδιστή φέρνει στο φως η Εστερ Ράντζεν, πρόεδρος της συμβουλευτικής γραμμής για παιδιά, Childine, στην οποία παραχώρησε για λογαριασμό του οργανισμού που διηύθυνε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για το Νο 1 S ingle του «Jesus To A Child». Παράλληλα δεν έμεινε εκεί αλλά φρόντιζε να κάνει και άλλα δώρα στον οργανισμό προσπαθώντας έτσι να φροντίζει και είναι δίπλα στα παιδιά.. «Χιλιάδες παιδιά στη Βρετανία θα πρέπει να ευγνωμονούν τον Μάικλ», σημείωσε.
Αλλη μια κρυφή και συνάμα πολύ συγκινητική ιστορία είναι η μεγάλη βοήθεια που πρόσφερε σε μια φοιτήτρια η οποία παράλληλα εργαζόταν προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έσοδα για να πραγματοποιήσει τις σπουδές επιλέγοντας να γίνει νοσοκόμα. Ο Τζορτζ Μάικλ της πρόσφερε 6.000 ευρώ για να μπορέσει να πληρώσει τα δίδακτρά της. Μάλιστα, την είδηση τότε είχε δημοσιεύσει μια δημοσιογράφος, σεβόμενη την επιθυμία του να παραμέινει άγνωστη η προσφορά του την οποία και αποκάλυψε μόλις σήμερα. Τότε τον είχε αποκαλέσει «γενναιόδωρο διάσημο».
Eπίσης, φρόντιζε να υποστηρίζει ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα για την καταπολέμηση της ασθένειας του AIDS και του στίγματος που τη συνοδεύει.
Ακόμη μια ιστορία που ήρθε στην επιφάνεια είναι αυτή από την Τζέιν Μπάρον, εκπρόσωπο του Terrence Higgins Trust, φιλανθρωπικού ιδρύματος για ασθενείς του ΑIDS και άλλων μεταδιδόμενων νοσημάτων η οποία αποκάλυψε αποκάλυψε ότι ο Τζορτζ Μάικλ τους στήριζε εδώ και πολλά χρόνια.«Χάρη στην προσφορά του Τζορτζ είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι με HIV θα ζουν υγιείς ζωές χωρίς προκατάληψη και διακρίσεις», σημείωσε στο μήνυμά της.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν μεταξύ των καλλιτεχνών που είχαν συμμετάσχει στο αρχικό Band Aid (φιλανθρωπικό γκρουπ καλλιτεχνών), ενώνοντας τη φωνή του μαζί με άλλους ποπ σταρ για το single «Do They Know It's Christmas?» to 1984, χάρη στο οποίο συγκεντρώθηκαν περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αιθιοπία.