Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Αρχισε η πρώτη σπορά βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα


Αρχισε η πρώτη σπορά βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα
Η πρώτη σπορά κλωστικής - βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια, είναι γεγονός
και η επανακαλλιέργειά της χαιρετίζεται από τους Οικολόγους Πράσινους. Οπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, αυτό το διάστημα πραγματοποιείται η πρώτη σπορά της σε μικρή πιλοτική κλίμακα σε διάφορα σημεία της χώρας και υπογραμμίζουν ότι τα οφέλη της καλλιέργειας της κλωστικής –βιομηχανικής κάνναβης είναι πολλαπλά (λιγότερο νερό για άρδευση, φυσική ζιζανιοκτονία, μειωμένη ανάγκη λιπασμάτων) λόγω του ότι είναι ένας φυσικός ανανεώσιμος πόρος και το υπέργειο μέρος του φυτού είναι πλήρως αξιοποιήσιμο σε μία μεγάλη ποικιλία χρήσεων.
Το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων πρωτοστάτησε σε ότι αφορά την νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος της επανακαλλιέργειας της κλωστικής - βιομηχανικής κάνναβης στην χώρα μας.
«Περιμένουμε και παλεύουμε προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις και για την χρήση της ιατρικής κάνναβης, προς όφελος των ασθενών, όπως αποδεικνύουν επίσημες ιατρικές μελέτες και παραδείγματα της διεθνούς εμπειρίας για τη χρήση κάνναβης στον τομέα της υγείας», σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης και προσθέτει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιτέλους η καλλιέργεια της κλωστικής - βιομηχανικής κάνναβης επιστρέφει στην χώρα μας μετά από 40 χρόνια. Η καλλιέργεια της αναμένεται να δώσει εν καιρώ νέες αναπτυξιακές προοπτικές και διεξόδους τόσο στον πρωτογενή όσο και στον δευτερογενή τομέα της οικονομίας. Επιπρόσθετα είμαστε περήφανοι που μέλος του Πανελλαδικού μας συμβουλίου συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια ως καλλιεργητής σε συνεργατικό σχήμα».