Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Μουσείο Porsche, άλλη εμπειρία -Γλυπτά με Carrera 911 [εικόνες]


Φωτογραφίες: www.porsche.com/museum/en
Φωτογραφίες: www.porsche.com/museum/en

Με το που μπαίνεις σκέφτεσαι το ρητό «φάτε μάτια..».

Αντανακλώντας το δυναμισμό και την κληρονομιά της εταιρείας, το Μουσείο Porsche προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά την εμπειρία των συναρπαστικών αυτών αυτοκινήτων και την ιστορία τους.
Η καρδιά της Porsche χτυπάει στο Ζούφενχαουζεν, κοντά στην Στουτγάρδη της Γερμανίας. Εκεί ήταν το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας όπου συναρμολογήθηκε η πρώτη 911 το 1963. Δίπλα σε αυτό το ιστορικό εργοστάσιο βρίσκεται το μουσείο.
Στο Porscheplatz - τον κυκλικό κόμβο έξω από το μουσείο – βρίσκεται το γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Άγγλος καλλιτέχνης Τζέρι Τζούντα με τίτλο «Έμπνευση 911».

Το γλυπτό έχει ύψος 25 μέτρα και την κορυφή του κοσμούν τρία γνήσια κλασικά αυτοκίνητα 911 από διαφορετικές γενιές - μια Carrera, ένα 911 SC Coupe και ένα 2,2 Coupe, τα οποία αφού πρώτα επισκευάστηκαν, τοποθετήθηκαν πάνω σε τρεις πυλώνες από ελαφρύ χάλυβα ως φόρος τιμής στην κληρονομιά της 911.

Μέσα από αυτή την σύνθεση μία ράμπα οδηγεί στον εκθεσιακό χώρο των 5.600 τετραγωνικών μέτρων, προσφέροντας στους επισκέπτες μία γενική εικόνα από την εντυπωσιακή συλλογή.
Ο κύριος τομέας της έκθεσης παρουσιάζει την ιστορία της εταιρείας με χρονολογική σειρά. Περισσότερα από 80 θρυλικά αγωνιστικά και σπορ αυτοκίνητα, καθώς και ασυνήθιστα πρωτότυπα φιλοξενούνται στην έκθεση, συμπεριλαμβανομένων τα γραφήματα των αυτοκινήτων: 356, 550, 911 και 917, δείχνοντας στους επισκέπτες την ιστορία της Porsche από τα πρώτα της χρόνια μέχρι και σήμερα.

Η ενότητα «Porsche Idea» είναι η «σπονδυλική στήλη» της έκθεσης, στην οποία προβάλλονται μερικές από τις τεχνικές επιτυχίες της εταιρείας από τις αρχές του 20ου αιώνα και αφηγείται την ιστορία της φιλοσοφίας και του πάθους, τιμώντας το πνεύμα και τους ανθρώπους που δούλεψαν και δουλεύουν στην Porsche και εξηγεί τι είναι αυτό που κάνει την φίρμα μοναδική.
Η τελευταία προσθήκη στο Μουσείο είναι η μήκους 12 μέτρων διαδραστική οθόνη επαφής, η οποία καλύπτει τις εννέα δεκαετίες της συναρπαστικής ιστορίας του αυτοκινήτου μέσα από 3.000 φωτογραφίες, σχέδια και τεχνικά δεδομένα, επιτρέποντας στον επισκέπτη να εξερευνήσει σχεδόν όλα τα μοντέλα της εταιρείας, αγωνιστικά και δρόμου.

Το Μουσείο τακτικά φιλοξενεί ειδικές εκθέσεις, έτσι πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο για να δουν οι επισκέπτες.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)