Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

1/7:Ο Κόμης Χ στο 3ο Mediterranean Culture Festival in Kastoria



Ο Κόμης Χ, στο φεστιβάλ πολιτισμού στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς “3ο Mediterranean Culture Festival in Kastoria”, 
την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016.
Ο Κόμης Χ, κατά κόσμον , Λευτέρης Παναγιωτίδης, γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Καστοριά. Όταν ήταν μαθητής μετακόμισε για κάποια χρόνια με την οικογένεια του στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Επιστρέφοντας από εκεί εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη.  Εκεί ο Λευτέρης αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Άνω Τούμπας και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Άμφισσας. Παίρνει το πτυχίο του το 2005. Ταυτόχρονα πήρε στα χέρια του και 2 πτυχία Proficiency (Michigan,, Cambridge). Έπειτα αίτησης, το Υπουργείο Παιδείας του παρέχει και την άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας.
Με την μουσική ξεκίνησε να ασχολείται στα 15 του χρόνια και τη τελευταία δεκαετία αποτελεί ενεργό μέλος πολλών hip hop σχημάτων της Θεσσαλονίκης όπως 031 , Χαοτική Φαμίλια και Χάος εν Τάξη. Αρχικά ως φίλος του και στη συνέχεια και ως μουσικός παραγωγός, τον βοήθησε να κάνει τις ρίμες του μουσική ο Δημήτρης Μπέλτσος, γνωστός ως Diveno. H πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μια ζωή με μουσική», που περιέχει 16 τραγούδια γεννημένα απο τη μεγάλη του αγάπη για το hip hop, δεν έφτασε στα δισκοπωλεία αλλά κυκλοφόρησε από χέρι σε χέρι ανάμεσα στους φίλους του και όσους είχαν την επιθυμία να τον γνωρίσουν.
Το δεύτερο ολοκληρωμένο album του κυκλοφορεί το 2006 και πάλι με τον Diveno στη μουσική παραγωγή κι αυτή τη φορά βρίσκει τη θέση του στα επίσημα δισκοπωλεία. Εταιρία παραγωγής η Smile Production και τίτλος μια ευχή από όλους τους φίλους του: «Καλή Συνέχεια».
Το 2007 παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και κερδίζει τη πρώτη θέση. Η νίκη του αυτή αποδεικνύει ότι το hip hop και οι καλλιτέχνες που το εκπροσωπούν αποτελούν κυρίαρχο μουσικό ρεύμα και στην Ελλάδα και ότι ο Κόμης Χ είναι δυναμικός εκπρόσωπος του.

Το 2008 κυκλοφορεί την τρίτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Χάος Εν Τάξει». Στο δίσκο αυτό συνεργάζεται με γνωστούς συνθέτες της hip hop σκηνής, ενώ υπογράφει και τη σύνθεση τριών κομματιών του.
Εμφανίζεται στο πρώτο hip hop festival στην Αθήνα και στα Mad Video Music Awards 2009 όπου με τους Professional Sinnerz τραγούδησαν με τον Νίνο τη διασκευή τους στο «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana.
Το 2010 σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τον Κόμη Χ. Συμμετέχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές της νέας του «ηχητικής οικογένειας», Family the label. Στο δίσκο «Amazing» των Pro Sinnerz, στο κομμάτι «Φταίει», στο «Καινούρια Αρχή» των Νέβμα, στο δίσκο «Νεβματικά Δικαιώματα», όπως και στο δίσκο των Goin Through «Joker», στο τραγούδι «Λίγο Ακόμα». Παράλληλα ξεκινά εμφανίσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης κυκλοφορεί το νέο του single «Αν είσαι δίπλα μου», σε παραγωγή του Dj Rico με τη συμμετοχή της Ραλλίας Χρηστίδου. Το κομμάτι αυτό συμπεριλαμβάνεται στο νέο δίσκο του Κόμη Χ, «Κάποια Μέρα».
Αρχές καλοκαιριού του 2011 κυκλοφορεί digital single με το τίτλο «Όταν ο ήλιος ξαναβγεί» με το σχήμα X Bannd. Οι X Bannd είναι ένα side project των καλλιτεχνών Κόμη X (κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ «Κάποια Μέρα» στα τέλη του 2010), Πάνου Γουργιώτη (έκανε το ντεμπούτο του με το δίσκο «Μια Ανάσα Ακόμα» πριν από μερικούς μήνες) και Μάγιας Σιώζου, η οποία ερμηνεύει το κομμάτι. Οι X Bannd πειραματίζονται με έναν ήχο που συνδυάζει δημιουργικά το rock, την urban pop μέχρι και την electro μουσική.
Το 2013 αποτελεί την αφετηρία μίας καινούριας εποχής. Αποχωρεί από τη Universal και πλέον ανήκει στη Front Seat (η οποία ανήκε: Exclusive License To Sony Music Entertainment Greece S.A.) Τον Ιανουάριο εκδίδει το νέο του σινγκλ το οποίο ονομάζεται “Το χειροκρότημα”. Το κλιπ το σκηνοθετεί η ανερχόμενη ομάδα των Frame Box. Μέσα Απρίλη συνεχίζει ακάθεκτος και παρουσιάζει το νέο κομμάτι και βίντεο κλιπ. “ Η πιο όμορφη απ’όλες” (όπως και το “Χειροκρότημα”) είναι κομμάτια του δίσκου “Το Απόσταγμα” το οποίο κυκλοφόρησε το 2014.
Αρχές 2014 και συμμετέχει στο soundtrack της ταινίας «Το πουλί της Κύπρου» με το κομμάτι «Κάνω κάτι απ’το τίποτα» μαζί με τους Professional Sinnerz. Τραγούδι που εκτοξεύεται στα charts της Κύπρου το μήνα Μάρτη. Παράλληλα με αυτή τη δουλειά, σε μια ακόμα συνεργασία με τη Cobalt Music ( πρώην Universal) κυκλοφορεί ένα ακόμα digital single, αυτή τη φορά μια διασκευή ενός παλιού τραγουδιού του Νίκου Πορτοκάλογλου ο οποίος συμμετέχει στο ρεφρέν. Το τραγούδι αυτό λέγεται «Γεια σου αγάπη μου, πως κι από ‘δω;» και κυκλοφορεί τέλη Μαρτίου του ’14.
Το Μάρτιο του 2016 επιστρέφει δυναμικά με ένα από τα πιο προσωπικά του τραγούδια.
Το «Συγνώμη που δεν μπόρεσα» είναι το πρώτο οπτικοποιημένο σινγκλ από το ΕΡ «Το Κύκνειο». Μέλος της ανεξάρτητης εταιρίας 5th Season Records πια, ο Κόμης δίνει τον καλύτερο του εαυτό μέσα σε αυτό το ΕΡ με πολλά πιο ειλικρινή κομμάτια όπως λέει και ο ίδιος.
Ετοιμάζει ταυτόχρονα πυρετωδώς για το νέο του δίσκο.
Δισκογραφία :
Καλή συνέχεια (2006,Smile records)
Χάος Εν Τάξει (2008, Smile records)
Κάποια Μέρα (2010, Universal records)
Το Απόσταγμα (2014, Reset Noise)
Το Κύκνειο ΕΡ (2016, 5th Season Records)