Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Υπέροχη ΣΟΚΟΦΡΑΟΥΛΑαπό την Μαρία!

Και πάλι γεια σας φίλοι μου. Μοναδική τούρτα η σημερινή φίλοι μας. Συνδυάζει τόσο αγαπημένα
υλικά, και είναι τόσο γευστική,που σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες σας. Φτιάξτε την τώρα που οι φράουλες είναι στο ζενίθ τους και είναι νοστιμότερες από ποτέ. Συνοδευόμενες από κρέμα σοκολάτας είναι ακόμα πιο απολαυστικές! Ας δούμε πως γίνεται:
Υλικά:
παντεσπάνι
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (όχι πολύ γεμάτη)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όχι πολύ γεμάτη)
2 κουτάλια κακάο πικρό
σιρόπι
1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
γέμιση
1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη
1 κούπα γεμάτη φρέσκο γάλα κρύο

3 κουτάλια κακάο πικρό
2 κουπάκια γιαούρτι στραγγιστό

1 πολύ γεμάτο κουπάκι φράουλες (ώστε να μας δώσει 3 κούπες πολτό)
6 κουτάλια ζάχαρη
2 γεμάτα κουτάλια κορν φλάουερ

- νιφάδες σοκολάτας

Οδηγίες:
Η συνταγή είναι για φόρμα 30νο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στις αντιστάσεις πάνω- κάτω.
Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη να χτυπηθεί κι αυτή καλά, και προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το αλεύρι με το κακάο.

Στρώνουμε την φόρμα με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα όλη τη ζύμη. Ψήνουμε 30- 35'.


Εν τω μεταξύ , σιγοβράζουμε για 5' τα υλικά για το σιρόπι. Στη δυνατή ταχύτητα το μίξερ χτυπάμε καλά για 5' την σκόνη σαντιγί με το γάλα, να πήξε και ν' αφρατέψει. Χωρίζουμε τη σαντιγί στη μέση, και στη μισή προσθέτουμε και χτυπάμε καλά ν'ανακατευτεί το κακάο. Στην άλλη μισή, προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι.

Αφού καθαρίσουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Σε χαμηλά φωτιά ενώνουμε τον φραουλοπολτό με την ζάχαρη και το κορν φλάουερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο δίσκους.

Σε πιατέλα τοποθετούμε τον ένα δίσκο και σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.

Καλύπτουμε με την σοκολατένια κρέμα.


Από πάνω τοποθετούμε τον άλλο δίσκο και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο παντεσπάνι. Καλύπτουμε με την κρέμα φράουλας αφήνοντας να τρέξει στα πλάγια. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα καλά, και καλύπτουμε με τη σαντιγί.


Πασπαλίζουμε τις νιφάδες σοκολάτας. Αφήνουμε λίγες ώρες στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει καλά η τούρτα μας.

Απίστευτη τούρτα φίλοι μου!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!http://masasoura.blogspot.gr/2016/05/blog-post_12.html
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!