Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ζωζώ Σαπουντζάκη, η αγέραστη -Εκλεισε τα 83, παραμένει ίδια [εικόνες]

NDPphotoΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ


NDPphoto
Ούτε ένα, ούτε δύο κεριά, αλλά ούτε ερωτηματικό θα έχει η τούρτα της Ζωζώς Σαπουντζάκη. Αν έχετε απορία για την αειθαλή ηθοποιό, σήμερα σβήνει τα 83 της χρόνια.

Πάντα κοκέτα, η Ζωζώ ή Ζωίτσα, όπως την αποκαλούσε ο πατέρας της γεννήθηκε για να λάμψει.
Σε ένα σπίτι της οδού Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη μεγάλωσε η Ζωζώ Σαπουτζάκη, με την καριέρα της να ξεκινά μόλις στα 7 της χρόνια, στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου».
Ποτέ της δεν πήγε σε σχολή υποκριτικής ή χορού. Ολα τα έμαθε από τους ανθρώπους που γνώριζε. Εμαθε να χορεύει από την γείτονά της Γιάννη Δαλιανίδη, ενώ κλακέτες της έδειξε ο Κριστιάνο στο καμπαρέ «Αρζεντίνα».

Μπορεί να ήταν δίδυμο με την αδελφή της αλλά κανείς δεν της έδινε σημασία, με τους πάντες να την χαρακτηρίζουν ως «μικρό». Κανείς μέχρι να χαράξει την δική της πορεία και από «μικρό» να γίνει «βασίλισσα της νύχτας».
Εχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Τα έχει κάνει όλα, με τον γυαλί, το πανί, τη σκηνή να την λατρεύουν και να καλωσορίζουν την ομορφιά της.
Καριέρα σε Κωνσταντινούπολη και Αμερική, με την μητέρα της να ενορχηστρώνει κάθε κίνησή της και να ζητά πάντα πολλά χρήματα για να υπογράψει κάποιο συμβόλαιο ή δίσκο.
Στην Κωνσταντινούπολη, μάλιστα, είχαν κυκλοφορήσει και σοκολατάκια με τη φωτογραφία της.



Οι γάμοι, ο Ωνάσης και ο Νιάρχος
Οπως κάθε μητέρα, έτσι και η μαμά της Ζωζώς Σαμπουτζάκη ήθελε η κόρη της να πάρει επιστήμονα.
Ο πρώτος της γάμος, λοιπόν, ήταν με έναν ιατρό από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος την περνούσε αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με την ίδια, υπήρξε πιστή σύζυγος, ενώ υποστηρίζει πως καθημερινά του έκανε ποδόλουτρο. Ο γάμος δεν κράτησε πολύ, με την νεαρή τότε ηθοποιό να ακολουθεί τον καλλιτεχνικό δρόμο.

Στον δεύτερο της γάμο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Με τον σύζυγό της Ανδρέα έμεινε για 23 χρόνια, μέχρι και το τέλος της ζωής του.
Κατά την διάρκεια της καριέρας της τα φλερτ ήταν πολλά, με την ίδια να παραδέχεται πως έχει ζήσει έντονα.
«Δεν έδινα σημασία στους άντρες. Μπορεί και να μην πίστευα αυτό που ήμουν, γιατί όλα αυτά τα έζησα πολύ μικρή. Έζησα με πολύ ωραίους ανθρώπους και ήμουν τυχερή. Να τους βλέπεις με τα λευκά κουστούμια να λάμπουν και να σε κοιτούν σαν Θεό, το τι θα πω... Με ευλάβεια! Ο Ωνάσης, ο Γαρουφαλίδης (σ.σ. ο γαμπρός του Αριστοτέλη Ωνάση)... [...] Με αγάπησαν πολλοί άνθρωποι, αλλά ίσως ήταν και ο χαρακτήρας μου που τους έκανε να με σεβαστούν. Ίσως γιατί ήταν παραλήδες, είχαν χρήματα πολλά, και επειδή είχα κι εγώ δεν τους έδινα σημασία», είχε δηλώσει στον Πέτρο Κωστόπουλο.
Ο Ωνάσης είχε πει πως έτρεμε όταν την φίλησε, ενώ ο Νιάρχος δεν μπορούσε να αντισταθεί στην γοητεία της.

Τα μυστικά ομορφιάς της -Ανεβαίνει 139 σκαλιά
Στη διατροφή και στο περπάτημα ορκίζεται η Ζωζώ Σαπουτζάκη, η οποία στα 83 της πλέον κάνει πολλές γυναίκες να ζηλεύουν.
«Το ότι δεν κάθομαι ποτέ. Ακόμα και όταν δεν εργάζομαι θα βάλω τα αθλητικά μου και θα βγω στον δρόμο να περπατήσω. Κάνω υγιεινή ζωή. Δεν τρώω καθόλου μακαρόνια. Προτιμώ να τρώω φρούτα και λαχανικά και ψάρια που δυστυχώς τα στερούμαι όταν δεν είμαι στην Κινέττα», είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ.

«Μία φορά στο τόσο, θα φάω κανένα σοκολατάκι και κανένα λαδερό όπως τα γεμιστά της αδελφής μου που τα φτιάχνει υπέροχα, αλλά από τα δεκαεφτά μου χρόνια έχω μάθει να τρώω λίγο. Όταν ήμουν μικρή επειδή ήμουν λαίμαργη είχα κάποια παραπανίσια κιλά και έκανα τρέλες για να αδυνατίσω. Μπορεί δηλαδή να έτρωγα ένα φιλέτο το μεσημέρι με μία ντομάτα κομμένη στα τέσσερα και μέχρι που θα κοιμόμουν το βράδυ έτρωγα μόνο δύο μήλα», προσέθεσε.
Στο σπίτι της στην Κινέττα ακόμα και σήμερα ανεβοκατεβαίνει 139 σκαλοπάτια, μιας και δεν μπορεί απλά να κάθεται!
Η για πάντα νέα Ζωζώ Σαπουτζάκη σβήνει τα 83 της κεράκια, παραμένοντας πάντα κεφάτη και μοναδική.