Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Eύκολη και γρήγορη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα !!


Πάμε παρακάτω λοιπόν στην συνταγή μου.....

Υλικά:
  • 1 συκωταριά ολόκληρη
  • 600-800 γραμμάρια έντερα
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 3 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 2 ματσάκια κρεμμύδια δροσερά ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 3 αυγά
  • 3 λεμόνια μέτρια (ο χυμός τους)
  • 1/2 φλ. τσαγιού άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πλένω όλα τα κρέατα-χορταρικά, γυρίζω τα έντερα με καλαμάκι και τα πλένω με ξύδι και βραστό νερό. Τα έντερα και τη συκωταριά τα ζεματώ για 10-15 λεπτά περίπου. Μόλις βράσει, κόβω τη συκωταριά σε πολύ μικρά κομμάτια και τα έντερα και αυτά τα ψιλοκόβω. Σε κατσαρόλα μεγάλη ρίχνω το λάδι, προσθέτω τα κρεμμύδια και τσιγαρίζω (έντερα, συκώτια) για 3-5 λεπτά. Προσθέτω τα μαρούλια, τον άνηθο, λίγο αλάτι και 2-3 ποτήρια νερό και χαμηλώνω τη φωτιά να σιγοβράσουν. Μόλις βράσουν και είναι ψημένα ρίχνω το ρύζι, το αλάτι, συμπληρώνω ζεστό νερό εάν χρειάζεται. Αφού είναι ψημένα σβήνω τη φωτιά, χτυπώ τα αυγά, προσθέτω λίγο - λίγο ζουμί από τη μαγειρίτσα και χτυπώ γρήγορα και συνεχώς. Κουνώ ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού ρίχνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω σε βαθιά πιάτα.

Καλή σας όρεξη και καλή σας Ανάσταση σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας.
Μαριλένα
 
 
http://marilenaroukcook.blogspot.gr