Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: 50+ ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ-φαναράκια από γυάλινα ΒΑΖΑ

Tα διαφανή γυάλινα βάζα, είτε απόσυσκευασίες τροφίμων είτε εκείνα που χρησιμοποιούμε  στην κουζίνα, είναι πολύτιμη ...πρώτη ύλη για πολλών ειδώνδιακοσμητικές κατασκευές. 


Στην χριστουγεννιάτικηδιακόσμηση, μεμονωμένα ή σαν κομμάτια μιας μεγαλύτερης σύνθεσης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για να φτιάξετεεξαιρετικά καλαίσθητα κηροπήγια-φαναράκια. 

Ανάλογα με το πόσο ...φορτωμένο ή πιο λιτό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα, μπορούν να πάρουν πάρα πολλές μορφές τόσο σε ό,τι αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση και διακόσμηση όσο και εσωτερικά.  

Σε μικρά τέτοια βαζάκια, τορεσώ ή και λίγο μεγαλύτερο κεράκι μπορεί να τοποθετηθείαπευθείας μέσα στο βάζο, στα μεγαλύτερου μεγέθους, και για να είναιομορφότερο αλλά και για να σας εξυπηρετεί στο άλλαγμα και το άναμμα του κεριού, μπορείτε να γεμίσετε το βάζο μέχρι κάποιο σημείο ή και ως πάνω με αλάτι, ζάχαρη, κλαράκια κλπ όπως και με  νερό αν χρησιμοποιήσετε επιπλέοντακεριά.


Εξωτερικά τα βάζα μπορούν να ...μεταμορφωθούν με ...χίλιουςδιαφορετικούς τρόπους.

Με δαντέλα, λινάτσα ή όποιου είδουςύφασμα, διακοσμητικό χαρτί,ρυζόχαρτο ακόμη και χαρτί από περιοδικά ήεφημερίδες, μπορείτε να ταβάψετε, να δημουργήσετεχιονισμένη όψη στο γυαλί απλώνοντας διαφανή ατλακόλ και κυλώντας στην συνέχεια το βάζο σε ψιλό αλάτι ή συνθετικό χιόνι, να να ...ντύσετε με φελό, πηλό, σκοινί κλπ.


Δείτε εδώ λεπτομέρειες καιαναλυτικές οδηγίες για μερικές τέτοιεςιδέες, που εύκολα θα τιςπροσαρμόσετε σεχριστουγεννιάτικες.
Και φυσικά, ανάλογα με το πόσοέντονα γιορτινή θέλετε την όψη τους, θα τα διακοσμήσετε με σκοινί,κορδέλες, κλαράκια έλατου,κουκουνάρια, και κάθε τύπου χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Αν τα βάζα είναι μέρος μια μεγαλύτερης σύνθεσης που περιλαμβάνει φυτά, κλαριά ή ξύλινα στοιχεία,βεβαιωθείτε ότι η απόσταση της φλόγας από οτιδήποτε εύφλεκτο είναι αρκετά μεγάληη ασφάλεια σε αυτού τους είδους τα κηροπήγια είναι το πιο σημαντικό.



Προσθέτοντας ένα κρέμασμα από σκοινί ήσύρμα, κάθε τέτοια κατασκευή από επιτραπέζιαμπορεί να μετατραπεί σεκρεμαστό φαναράκι-κηροπήγιο κι εκτός από κεριά, είναι πολύ όμορφα και γεμισμένα με μια σειρά χριστουγεννιάτικαφωτάκια, αν στο σημείο που θα τα τοποθετήσετε δεν υπάρχει η δυνατότητα να κρύψετε κατά το δυνατόν το καλώδιο, χρησιμοποιείστε φώτα μπαταρίας.