Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τι δεν μας έμαθαν στο σχολείο - Οι 8 πολύτιμες ικανότητες [εικόνες]

Τι δεν μας έμαθαν στο σχολείο - Οι 8 πολύτιμες ικανότητες [εικόνες]

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ
Τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή δεν διδάχθηκαν και ούτε πρόκειται να διδαχθούν σε καμία τάξη σχολείου. Είναι αυτά που
κανείς τα μαθαίνει μέσα από τη ζωή, την παρατήρηση των άλλων και τα ίδια τα λάθη.
Το καλό του να περιβάλλεσαι από ανθρώπους είναι πως μπορείς να κάνεις μια «βουτιά» στη δική τους γνώση, στις δικές τους εμπειρίες.
Το Quora ρώτησε τους χρήστες τους ποια πολύτιμη ικανότητα κέρδισαν σε ολόκληρη της ζωής του και εκείνοι απάντησαν. Καμία από αυτές δεν μαθαίνετε στο σχολείο και αυτό είναι που τις κάνει ιδιαίτερα σημαντικές.
Εκφράζεις με σαφήνεια τι νιώθεις και τι σκέφτεσαι
«Είναι πραγματικά σημαντικό για έναν άνθρωπο να μάθει να διατυπώνει με ακριβή τρόπο τι αισθάνεται και τι σκέφτεται. Κάνει οποιαδήποτε σχέση να διαρκέσει μέσα στον χρόνο. Δημιουργεί μια ιδέα, μια αίσθηση σε εκείνους που απευθυνόμαστε. Δίνει, επίσης, τη δυνατότητα εξερεύνησης των ίδιων των ιδεών σου», λέει ο χρήστης Abhishek Padmasale.
«Κλέβεις» από τους καλύτερους
«Αν θέλεις να γίνεις επιτυχημένος, πρέπει να μάθεις να ''κλέβεις'' ή να μιμείσαι. Να μάθεις δηλαδή να κάνεις και υπολογίζεις τι θα έκανε ένας έμπειρος. Αν θέλεις να πετύχεις στη ζωή, βρες κάποιον σπουδαίο και παρατήρησε τον. Οπως είπε και ο Πικάσο: ''Οι καλοί καλλιτέχνες αντιγράφουν. Οι εξαιρετικοί κλέβουν''», σημειώνει ο Martin Armstrong.
Αυτοπειθαρχία, η σημαντική
«Με αυτοπειθαρχία και επιμονή μπορείς να αποκτήσεις οτιδήποτε. Ολοι θέτουμε στόχους στις αρχές κάθε έτους. Το μόνο που μας σταματά από να τις εκπληρώσουμε είναι οι ίδιοι μας οι εαυτοί. Μια εσωτερική φωνή μας εμποδίζει από το να ξυπνήσουμε το πρωί και να συναντήσουμε νέους ανθρώπους. Αν έχεις την σωστή πειθαρχία μπορείς να καταστείλεις αυτή τη φωνή και να ζήσεις μια ζωή με δικούς σου κανόνες», γράφει η Nikant Vohra.
Γνωρίζοντας τι δεν ξέρεις
«Η μόνη διαφορά που κάνει έναν άνθρωπο από έναν άλλο επιτυχημένο είναι πως ο πρώτος ξέρει τι ερωτήσεις πρέπει να κάνει. Ο ένας δηλαδή ήξερε πως πρέπει να βελτιωθεί και ήταν ειλικρινείς με αυτά που δεν ήξερε», τονίζει ο Nicolas Cole.
Αποδέχεσαι και προχωράς
«Καλό είναι να αποδεχθείς πως η ζωή μερικές φορές δεν έρχεται όπως την θέλεις, ούτε και οι άλλοι να συμπεριφέρονται όπως επιθυμείς. Επίσης, δεν γίνεται να κάνεις καθένα ευτυχισμένο. Δέξου πως η ευτυχία βρίσκεται στα χέρια σου», αναφέρει Shruti Chopade.
Ενσυναίσθηση, το παν 
«Ολοι έχουμε τους δαίμονές μας. Οφείλεις να είσαι σε θέση να τους αναγνωρίσεις και να δώσεις την δική σου μάχη (ανεξάρτητα από το πόσο σημαντική ή μη μπορεί να φαίνεται στον άλλον). Αυτό είναι μια τρομερή ικανότητα. Ανοίγει τον δρόμο για την φιλία, την συμπάθεια, τη δυναμική για τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων», λέει ο χρήστης του Quora, Auren Hoffman.
Μετέτρεψε τα εμπόδια σε ευκαιρίες
«Τα εμπόδια είναι παντού. Ο αδύναμος σπάει από αυτά και ο ισχυρός επιβιώνει. Το ζήτημα είναι πως βλέπεις αυτά τα εμπόδια, πως αντιδράς σε αυτά και αν χάνεις την ψυχραιμία σου μπροστά τους», υπογραμμίζει ο Atul Pradhananga.
Κάνε τους άλλους να χαμογελούν
«Το να κάνεις τους άλλους να χαμογελούν και να μην πληγώνεις κανενός τα αισθήματά του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η πολύ όμορφη αυτή η ικανότητα, όμως, μπορεί να σε κάνει να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση», γράφει η Hitha Sudhi.