Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Τι να φάτε και τι όχι στις διακοπές για να παραμείνετε αδύνατοι

Τι να φάτε και τι όχι στις διακοπές για να παραμείνετε αδύνατοιΑΓΙΟΣ Ή ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;
Οι περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες προσπαθούν έστω και τη τελευταία στιγμή να
αδυνατίσουν για βγουν με άνεση και αυτοπεποίθηση στις παραλίες.
Κοινό όλων είναι πως κατά τη διάρκεια των διακοπών παίρνουν και πάλι τα όποια κιλά έχουν καταφέρει να χάσουν.
Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική περίοδος, όπου αντί να χαλάσετε τη διατροφή σας να την ενισχύσετε για να μην επιστρέψετε με παραπανίσια κιλά στις αποσκευές σας.
Για να διατηρήσετε τη γραμμή σας και να μην πάει ο κόπος σας χαμένος δείτε ποιες διατροφικές αμαρτίες να αποφύγετε και σε τι να υποκύψετε.
Πατατάκια και ντιπ VS Στικς λαχανικών με χούμους
Τα πατατάκια και οι συνοδευτικές τους σάλτσες έχουν κρυμμένες θερμίδες και συνήθως σας κάνουν να θέλουν να φάτε ακόμα πιο πολλά.
Το χούμους από την άλλη πλευρά είναι γεμάτο φυτικές ίνες, ασβέστιο και εξαιρετικό για την καρδιά. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου.
Λουκάνικα VS Σολομός
Προτιμήστε αντί για τα επεξεργασμένα λουκάνικα που είναι πλούσια σε λιπαρά, ένα ψάρι σαν το σολομό. Είναι πηγή άπαχων πρωτεϊνών και μία νόστιμη εναλλακτική λύση. Με περισσότερα θρεπτικά συστατικά δεν χρειάζεται να τον απολαύσετε με ψωμί ή τηγανιτά.
Μαρούλι VS Σπανάκι
Το μαρούλι είναι λιγότερο εύγευστο και θρεπτικό από το σπανάκι. Αυτό περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνη Α και C, τα οποία είναι όλα σημαντικά για το μεταβολισμό μας.
Φιστίκια VS Ελιές
Τσιμπολογήστε ελεύθερα ελιές και όχι φιστίκια. Κάθε ελιά έχει περίπου 3 θερμίδες και είναι ιδανικότερη εναλλακτική από τα φιστίκια, που έχουν 150 θερμίδες ανά χούφτα.
Κρουασάν και σφολιατοείδη VS Φρούτα και αυγά
Το πρωινό είναι το γεύμα που σας χαρίζει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα. Αντί να διαλέξετε ένα κρουασάν βουτύρου ή σοκολάτας από το φούρνο του νησιού ή τον μπουφέ του ξενοδοχείου, προτιμήστε ένα μπολ με φρέσκα φρούτα ή αυγά. Πέρα από πολύ θρεπτικά τα αυγά είναι γεμάτα πρωτεΐνες και βιταμίνες.
Sex on the beach VS Μοχίτο
Το Sex on the beach είναι ένα κοκτέιλ με 284 θερμίδες και σε σύγκριση με ένα μοχίτο (133 θερμίδες) έχει λιγότερες ποσότητες ζάχαρης. Να θυμάστε πως τα πιο κρεμώδη κοκτέιλ είναι πιο θερμιδογόνα από αυτά που έχουν πιο πολλά φρούτα.
Μπαγκέτες VS Wraps
Αν έχετε όρεξη για ένα σάντουιτς αντί να διαλέξετε μία μπαγκέτα (360 θερμίδες), προτιμήστε ένα wrap (170). Οσον αναφορά τη γέμιση επιλέξτε κοτόπουλο, γαλοπούλα, μπιφτέκι ή τόνο.