Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Το συγκινητικό ποντιακό τραγούδι του Κώστας Αγέρη που πέρασε στον ημιτελικό του "Voice"(βίντεο)


The Voice: Με συγκινητικό ποντιακό τραγούδι ο Κώστας Αγέρης πέρασε στον ημιτελικό (βίντεο)Η σκηνή του τηλεοπτικού σόου «The Voice 2» πλημμύρισε και πάλι με ποντιακή μουσική και τον γλυκόλαλο ήχο της ποντιακής λύρας
από τον διαγωνιζόμενο ερμηνευτή Κώστα Αγέρη, ο οποίος εξασφάλισε, για μια ακόμα φορά με την ψήφο του κοινού, τη συμμετοχή του στον ημιτελικό της εκπομπής.
Στο χθεσινό live, ο Αντώνης Ρέμος ζήτησε από τον Αγέρη να πει ποντιακό τραγούδι που μάλιστα απαιτούσε ιδιαίτερη ερμηνευτική ικανότητα και ευαισθησία. Το τραγούδι που επέλεξε ήταν «Σον Θεό εφτάγω τάμα» σε μουσική του Κυριακού Παπαδόπουλου και στίχους του Γιώργου Μαυρίδη.
Όταν ολοκλήρωσε την παρουσία του ο ερμηνευτής, οι κριτές συγκινημένοι τον εγκωμίασαν αναφερόμενοι και οι ίδιοι στην ποντιακή τους καταγωγή, με τη Μελίνα Ασλανίδου να κρατά με δυσκολία τα δάκρυά της μιλώντας για το ρόλο της μάνας και της οικογένειας στην ποντιακή παράδοση και ζωή.
«Όταν ακούω την ποντιακή λύρα ξυπνάνε όλα μέσα μου. Είμαι Πόντια και από τους δυο γονείς», είπε η Δέσποινα Βανδή.
Όλοι οι coaches μίλησαν για την αξία της παρουσίασης τραγουδιών από την παράδοση σε ένα τέτοιο τηλεοπτικό σόου αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ποντιακή μουσική δια του Κώστα Αγέρη θα έχει συνέχεια στο The Voice.

Δείτε την ερμηνεία του Κ. Αγέρη που τον έστειλε στα ημιτελικά του The Voice

http://www.pontos-news.gr/