Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πως να φτιάξετε τσιτσιμπύρα (βίντεο)

Πως να φτιάξετε Τσιτσιμπύρα (βίντεο)



Η τσιτσιμπύρα είναι ένα παραδοσιακό, δροσιστικό, εύγευστο και τονωτικό αναψυκτικό περιέχοντας νερό, ζάχαρη, λεμόνι, φρέσκο τζίντζερ.

Το μόνο μέρος που φτιάχνεται η τζιτζιμπίρα στη χώρα μας είναι η Κέρκυρα, κατάλοιπο της αγγλικής κυριαρχίας στο νησί. Είναι εκρηκτικό μείγμα, γι’ αυτό και δε μεταφέρεται εύκολα.Καταναλώνεται κυρίως την περίοδο από το Πάσχα έως το φθινόπωρο. Συντηρείται στο ψυγείο τουλαχιστον για 3 μήνες η και περισσοτερο.
Το βασικο συστατικο της τζιτζιμπιρας είναι το τζιντζερ.
Tο τζίντζερ προέρχεται από την Aνατολή. Tο ενεργό συστατικό είναι η τζιντζερόλη, ένα συστατικό που όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση. Το τζιτζερ έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές αντιπυρετικές και αντιμικροβιακες ιδιότητες. Το χρησιμοποιούμε για την καλή χονεψη, για το κρυολόγημα, το στομαχόπονο, τον πονοκέφαλο. Μειώνει την χοληστερίνη και το σάκχαρο στο αίμα. Κ.τ.λ.
Είναι γενικα πολύ καλο για την υγεια μας και ο καλυτερος τροπος να το καταναλωνουμε καθημερινα είναι με την μορφη μιας δροστιστικης και γευστικης τζιτζιμπιρας.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ
Χυμό από ένα λεμόνι
1,5 κουταλιά της σούπας τζιτζερ τριμμένο
150 γραμμάρια ζάχαρη
Ελάχιστη μαγιά για ψωμί
Χλιαρό νερό

http://enallaktikidrasi.com/