Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Οι πιο οικονομικές και οι πιο ακριβές χώρες του κόσμου - Που υπάρχουν τα πιο φθηνά μοδάτα ρούχα, συσκευές, αξεσουάρ [πίνακες]

Οι πιο οικονομικές και οι πιο ακριβές χώρες του κόσμου - Που υπάρχουν τα πιο φθηνά μοδάτα ρούχα, συσκευές, αξεσουάρ [πίνακες]
Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Που μπορείς να αγοράσεις το πιο φθηνό iPhone6; Σε ποιο μέρος του κόσμου θα βγεις το πιο φθηνό ραντεβού και σε ποιο θα πάρεις τα πιο οικονομικά Levi's 501;

Αν αυτές είναι σκέψεις που σε προβληματίζουν, η Deutsche Bank σου δίνει τις απαντήσεις συγκρίνοντας τις τιμές σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν πτώση τιμών σε Ευρώπη και Ιαπωνία, με την Αυστραλία να κατακτά την κορυφή της ακρίβειας και την Ινδία να είναι η πιο φθηνή.
Η έρευνα Mapping Prices συνέκρινε το κόστος αγαθών και υπηρεσιών, όπως το iPhone 6, Adidas Super Star 2, το εισιτήριο του σινεμά αλλά και διδάκτρων.
Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, το πιο φθηνό iPhone 6 το αγοράζει κανείς στις ΗΠΑ με $650, ενώ το πιο ακριβό στη Βραζιλία με $1.254.
Σε αντίθεση με το αντικείμενο της Apple, στην χώρα της Λατινικής Αμερικής τα Adidas Super Star 2 κοστίζουν μόλις $49,50, στην Ιαπωνία $62.50 και στη Νότια Αφρική $68,50. Αν και η Γερμανία είναι η χώρα κατασκευής τους τα Super Star εκεί στοιχίζουν $130.
Το πιο ακριβό μέρος για να αγοράσει κανείς αυτοκίνητο είναι η Σιγκαπούρη, αν σκεφτούμε πως ένα Volkswagen Golf αγγίζει τα $112,818. Συγκριτικά με τα $11,345 στο Μουμπάι και τα $14,092 που κοστίζει στη Μόσχα.
Στο Μουμπάι βρίσκεται το πιο φθηνό εισιτήριο για σινεμά στα $3,80, ενώ ακολουθεί το Δελχί με $4,50. Το πιο ακριβό το βρίσκει κανείς στη Ζυρίχη με $19,70.
H χώρα στην οποία μπορεί κανείς να κάνει MBA, χωρίς να ξοδέψει τα «μαλλιά της κεφαλής του» είναι η Γερμανία με τα δίδακτρα να είναι στο 1/3 απ' ότι αυτά στην Αμερική.
Αν κάποιος αναζητά το πιο οικονομικό ραντεβού αυτό μπορεί να γίνει στο Μουμπάι της Ινδίας με $24,70, ενώ μετά βρίσκεται η πόλη του Μεξικό με $35 και το Ρίο Ντε Τζανέιρο με $48,50. Στον αντίποδα βρίσκεται το Τόκιο με $103,50 και το Ουέλινγκτον με $99,60. Το ραντεβού της Deutsche Bank περιλαμβάνει ταξί, burgers από τα McDonald's, ένα αναψυκτικό, δύο εισιτήρια για σινεμά και μερικές μπύρες. 


http://www.iefimerida.gr/