Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

«Μάθημα πατριωτισμού» σε νήπια στη Ρωσία – Πεντάχρονα ποζάρουν με καλάζνικοφ και χειροβομβίδες [εικόνες]

«Μάθημα πατριωτισμού» σε νήπια στη Ρωσία – Πεντάχρονα ποζάρουν με καλάζνικοφ και χειροβομβίδες [εικόνες]
ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ

Σε ένα χυδαίο μάθημα πατριωτισμού που πραγματοποιήθηκε σε νηπιαγωγείο της Αγίας Πετρούπολης, εμφανίστηκαν μικρά παιδιά, ηλικίας κάτω των έξι ετών, να κρατούν πολυβόλα,
χειροβομβίδες και να ποζάρουν χαμογελαστά μπροστά από ρουκέτες.
Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες είναι από τις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί ο εορτασμός του «Κόκκινου Στρατού». Την ημέρα που οι Ρώσοι, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, τιμούν τους αμέτρητους νεκρούς τους κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι ντροπιαστικές αυτές φωτογραφίες ήρθαν για να προκαλέσουν πλήθος αντιδράσεων.
Παρόλα αυτά, πέρα από τις αντιδράσεις, υπήρξαν και αρκετά θετικά σχόλια. «Ενας από τους γονείς είναι στρατιωτικός. Ετσι σε συνεννόηση με το νηπιαγωγείο αποφάσισε να δείξει κάποια όπλα στα παιδιά, για την ημέρα του Κόκκινου Στρατού. Οι υπόλοιποι γονείς δεν διαφώνησαν με αυτήν την ιδέα. Μάλιστα, αρκετοί πόσταραν και φωτογραφίες στο διαδίκτυο» δήλωσε ο Αλεξέι Γκολόφκιν, μέλος του πατριωτικού κινήματος «Resistance» στην Αγία Πετρούπολη.
Στις φωτογραφίες φαίνονται μικρά παιδιά να ποζάρουν φορώντας κράνη και κρατώντας όπλα διαφόρων ειδών. Καλάζνικοφ και χειροβομβίδες ήταν ο... κύριος εξοπλισμός των 5χρονων παιδιών, ενώ στο φόντο υπάρχουν ρουκέτες και αρκετά ακόμη πυρομαχικά.
«Γιατί ένα παιδί να μην έχει το δικαίωμα να φέρει όπλο; Είναι ηλίθιο να τους μαθαίνεις τον πατριωτισμό χωρίς να τους δείχνεις» τόνισε ο Γιούρι Ντοροζίνσκι, αναπληρωτής εκπρόσωπος του «Κόκκινου Άστρου», μιας οργάνωσης που ασχολείται με την πολεμική ιστορία και βοήθησε στην διεξαγωγή του μαθήματος.
Δείτε τις φωτογραφίες των μικρών παιδιών να ποζάρουν με όπλα και χειροβομβίδες:



Πηγή: www.iefimerida.gr/