Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ο κορυφαίος τραγουδιστής που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη ως καλλιτέχνης του δρόμου


Ο κορυφαίος τραγουδιστής που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη ως καλλιτέχνης του δρόμου


Σήμερα θελω να μοιρασθω μαζί σας μια ευχαριστη επαγγελματική συναντηση που είχα την τελευταία εβδομάδα. Γιατί το να συνομιλείς με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.
της Αναστασίας Αργυριάδου 
Ο Πάνος Μουζουράκης ο οποίος μεγάλωσε στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, (το πατρικό του σπίτι ειναι λίγο πιο πάνω απο το γήπεδο του ΠΑΟΚ), μπορεί να σου τραγουδάει και να παίζει με την κιθάρα του αγαπημένες μελωδίες εν μέσω της συνέντευξης! Μπορείς να μιλάς με τις ώρες μαζί του για τη μουσική, τον έρωτα, τα όνειρά του, αλλά από την άλλη, όταν τον ρωτάς για τη σύντροφό του, γνωστή ηθοποιό  Μαρία Σολομού, καταλαβαίνεις πως νοιώθει άβολα και αλλάζει θέμα συζήτησης… Ενημερωτικά, με τη Μαρία είναι μαζί μια τετραετία, γνωρίσθηκαν την περίοδο συνεργασίας τους στους τηλεοπτικούς Singles, όμως έγιναν ζευγάρι 2 χρόνια αργότερα. Ωστόσο από τότε δεν έχουν συνυπάρξει ξανά τηλεοπτικά ή κινηματογραφικά, ούτε σκέφτονται τη συνεργασία τους στο άμεσο μέλλον.
Ο Πάνος όταν ζούσε με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη  ήταν από τις χαρακτηριστικές φιγούρες νέων καλλιτεχνών του δρόμου. Συνηθως τον συναντούσες με την κιθάρα στα χέρια  στη πλατεία Ναυαρίνου να τραγουδάει με τους φίλους του αγαπημένες ροκ μπαλάντες, ενώ όταν στα 18 του αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα για να βρει την τύχη του καλλιτεχνικά, το επιχειρηςε έχοντας ελάχιστα χρήματα στην τσέπη. Η τύχη τον βοήθησε να βρεθεί γρήγορα στον Σταύρο Του Νότου και απο εκεί ξεκινησε μια ανοδική καλλιτεχνική πορεία που περιλαμβάνει πολλές επιτυχίες σε μουσικη και υποκριτική μέχρι σήμερα. Έχω να σας πω ότι στην Αθήνα κατέβηκε με το πρώτο του αυτοκίνητο, ενα παλιό Nissan Datsun με το οποίο, παρά τα μηχανικά προβλήματα που έβγαζε, κυκλοφορούσε στους δρόμους μέχρι και πριν απο λίγα χρόνια. Ήταν συναισθηματικά δεμένος μαζί του και όταν αναγκαστικε να το αποσύρει απο την κυκλοφορια, ήταν σαν να αποχωριζόταν ενα φίλο, ίσως τον καλύτερο του φίλο.
ΦΩΤΟ: Πάνος Μουζουράκης, Αναστασία Αργυριάδου,Λήδα Παπαδοπούλου
Mouzourakis