Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Good News: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απέσπασε το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2014 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!


Σε επιβράβευση της 20ετούς δράσης του για την προστασία των παιδιών «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βραβεύτηκε από την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
κα Sylvie Guillaume στην τελετή που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2014 για την εξαιρετική του συνεισφορά στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού μαζί με άλλους 46 νικητές από 19 συνολικά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
«Θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω αυτό το Βραβείο στον γιο μου ΑΝΔΡΕΑ και στην ιδέα του, που μας κινητοποίησε και έσωσε δεκάδες χιλιάδες παιδιά. Επίσης, στους εθελοντές μας, στους χορηγούς μας, στον κόσμο που μας υποστηρίζει μέχρι τώρα, στους εργαζόμενους μας, στα παιδιά μας που μεγαλώσαμε και στα παιδιά μας που μεγαλώνουμε. Σε όλη αυτή την μεγάλη οικογένεια που αποτελεί πρότυπο για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα, ευχόμαστε να συνεχίσει με ποιότητα, αποτελεσματικότητα, πάθος, πραγματική αγάπη και νοιάξιμο για τα παιδιά» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος. 
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα για τους νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Έλληνες Ευρωβουλευτές, τον Πρόεδρο και μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της ΕΕ και να τους παρουσιάσει το εύρος των πανελλαδικών δράσεων του οργανισμού και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς του πρωτοβουλίες για την προστασία των παιδιών.
 
Στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα και οι αυξανόμενες ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα του σήμερα και η σημασία να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια όλων των οικογενειών. O Πρόεδρος του οργανισμού κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους Έλληνες Ευρωβουλευτές κ.κ Μιλτιάδη Κύρκο και Δημήτρη Παπαδημούλη για την πρόταση και στήριξη της υποψηφιότητας του οργανισμού για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2014.   
 
Κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη θέλοντας να τιμήσει τις δραστηριότητες ή τις δράσεις πολιτών, ενώσεων ή οργανώσεων που καταδεικνύουν ξεχωριστή δέσμευση για την προώθηση της καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και της στενότερης προσέγγισης των λαών και συνειδητοποιώντας τη σπουδαιότητα των αξιών της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και της ανεκτικότητας για την προαγωγή της ειρήνης και της ευημερίας.

http://www.eirinika.gr/