Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Χταποδάκι με μακαρονάκι κοφτό -Ενα έθιμο απόλαυση


Χταποδάκι με μακαρονάκι κοφτό -Ενα έθιμο απόλαυσηΦάτε ό,τι θέλετε αυτό το τριήμερο, αλλά μην ξεχάσετε το παραδοσιακό χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας για πολλές ημέρες...
Υλικά
  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
  • 70 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 450 γραμμάρια ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1/2 κουταλιά ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια μακαρονάκι χοντρό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
  • Πλύντε καλά το χταπόδι και βάλτε το να βράσει σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό, χωρίς αλάτι
  • Στραγγίστε το και αφήστε το στην άκρη
  • Οταν κρυώσει, κόψτε το σε κομμάτια
  • Φυλάξτε το νερό της βράσης
  • Σε ένα τηγάνι σιγο-ροδίστε το κρεμμύδι
  • Προσθέστε το χταπόδι σε κομμάτια
  • Αφήστε το λίγο να διώξει τα υγρά και να πάρει άρωμα
  • Προσθέστε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης και ένα ποτήρι νερό της βράσης
  • Αφήστο το μείγμα να βράσει περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατέψτε κάπου-κάπου, ίσως χρειαστεί λίγο νερό, λίγο αλάτι, φροντίστε το φαγητό, μην το παρατάτε!
  • Στα 10 λεπτά, ρίξτε το μακαρονάκι
  • Ξαναφροντίστε μήπως του λείπει κάτι -Νερό, πιθανότα, ρίξτε 2 ποτήρια νερό βράσης
  • Ετοιμο όταν το μείγμα είναι υγρό αλλά όχι νερουλό
  • Οταν σερβίρετε προσθέστε πιπέρι φρεσκοτριμμένο και λίγο μαϊντανό
Οκ, εγώ βάζω και μερικά ορστρακοειδή 5 λεπτά πριν το τέλος:
Μπορεί να γίνει και με σπαγγέτι η συνταγή, αλλά το κοφτό μακαρονάκι είναι η απόλυτη μαμαδίστικη συνταγή:



Πηγή:  iefimerida.gr