Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Τη μνήμη των τριών μεγάλων φωστήρων, Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του
Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Εφόρων της Παιδείας και των Γραμμάτων, θα εορτάσει η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας διοργανώνοντας όπως κάθε χρόνο λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν και των Εκπαιδευτικών του Νομού και της πόλεώς μας.
Έτσι, την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 5.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, στο τέλος του οποίου θα μιλήσει επίκαιρα η ερίτιμος κα Δήμητρα Κούκουρα, Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τέλος, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη βράβευση συνταξιούχων εκπαιδευτικών από την τοπική μας Εκκλησία.
Ανήμερα της εορτής 30 Ιανουαρίου 2015 το πρωί, στον ίδιο Ιερό Ναό θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.
Καλούμαστε να τιμήσουμε και να λαμπρύνουμε τις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αλλά και να προσευχηθούμε για την πρόοδο και τον φωτισμό των παιδιών μας.
- See more at: http://www.imkastorias.gr/index.php/enimerosi/anakoinoseis/item/1487-i-eorti-ton-trion-ierarxon-sti-iera-mitropoli-kastorias#sthash.0FjcaKqN.dpuf