Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

«Πως θα κάνω ανανέωση στον χώρο μου χωρίς να ξοδέψω χρήματα;»


thehomeissue_qa_01


Η Αχιλλεία Τ. μας ρώτησε: «Πως θα κάνω ανανέωση στον χώρο του σπιτιού μου χωρίς να ξοδέψω χρήματα;»

Ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να ανανεώσετε το σπίτι σας είναι η αλλαγή χρώματος στους τοίχους. Βέβαια, απαιτεί και αυτός ένα μικρό κόστος για την αγορά των χρωμάτων και των εργαλείων που θα χρειαστείτε (όπως ρολό, χαρτοταινίες κλπ). Αν θέλετε να δώσετε έναν πιο παιχνιδιάρικο τόνο στο σπίτι σας, μπορείτε να βάλετε και αυτοκόλλητα τοίχου. Σίγουρα θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στον δικό σας χώρο από την τεράστια ποικιλία σχεδίων που υπάρχει στην αγορά.
Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, όμως, χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα είναι να παίξετε με τη διάταξη των επίπλων. Η προοπτική του χώρου αλλάζει με τις εποχές. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι αφαιρέστε τα περιττά έπιπλα και γενικά προσπαθήστε να ελαφρύνετε τα δωμάτια. Επιπλέον, φτιάξτε νέες γωνιές γυρίζοντας αυτά που διαλέξατε να κρατήσετε σε άλλο προσανατολισμό, π.χ. να κοιτάν προς την βεράντα. Εκμεταλλευτείτε τη διάθεσή σας για ανανέωση και παίξτε με τη δημιουργικότητά σας.
Αν πιάνουν τα χέρια σας βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και δείτε τα ανακυκλώσιμα υλικά με άλλο μάτι. Γυάλινα μπουκάλια και παλέτες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε φωτιστικά, τραπεζάκια και πρωτότυπα κάδρα. Αφιερώστε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας και φτιάξτε μόνοι σας τα δικά σας έπιπλα.