Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πρόσωπα της πόλης - " Άννα Λάτσιου "


Το ΔΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ σας παρουσιάζει την Ιχθυολόγο Άννα Λάτσιου!!


Η Άννα Λάτσιου, γεννήθηκε στην Καστοριά τον Μαϊο του 1985.


Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιχθυοκομίας –
Αλιείας του ΤΕΙ Ηπείρου και κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου «Αειφορική Διαχείριση
Προστατευόμενων Περιοχών» από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τον οποίο απέκτησε τον Δεκέμβριο του 2010 με «Άριστα». 






Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στην τελική φάση εκπόνησης της Διδακτορικής της Διατριβής με θέμα την «Ανάπτυξη παραλίμνιων αγροτικών περιοχών» στην Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.








Από μικρή ηλικία, η επαφή της με την Λίμνη, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της και αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε να πραγματοποιήσει και τις συγκεκριμένες σπουδές.











Στα πλαίσια όλων των βαθμίδων σπουδών της, έχει απασχοληθεί σε διάφορα Ευρωπαικά προγράμματα περιβαλλοντικού περιεχομένου, ενώ αρκετές είναι οι φορές που εργασίες της με θέμα την διαχείριση υγροτοπικών συστημάτων έχουν διακριθεί σε ευρωπαικό επίπεδο, με τελευταία της βράβευση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Λιμνών που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Perugia.





Από τις αρχές του 2011 έως σήμερα, ασχολείται επαγγελματικά με την ιδιότητα της Ιχθυολόγου, διοργανώνοντας και λειτουργώντας σε υψηλή επιστημονική βάση το Ενυδρείο Καστοριάς, το μεγαλύτερο Ενυδρείο ψαριών γλυκού νερού στα Βαλκάνια.








Μεταξύ άλλων, στην Άννα, αρέσει να ταξιδεύει, να γράφει και να φωτογραφίζει, ενώ από το 1994 ασχολείται με τους προσκόπους και τα παιδιά, ζώντας ζωή…προσκοπική!












 
Μέσα από την επαγγελματική της ενασχόληση, κύριος στόχος της είναι να προσφέρει τον καλύτερο της εαυτό καθώς και τις γνώσεις της, βοηθώντας και προβάλλοντας την πόλη στην οποία γεννήθηκε και ζεί.











*Επιλέγουμε κάποια απ΄τα πρόσωπα του facebook και μη, που με τις αναρτήσεις τους, νομίζουμε παίζουν κάποιο ρόλο, ανάλογα με την ιδιότητά του ο καθένας, για την πόλη μας αλλά και το νομό μας ευρύτερα...
Για να γίνεις εσύ ο επόμενος, ή η επόμενη που θα μετέχει στην στήλη "Πρόσωπα", απλά στείλε μας ένα email στο deskastoria80@gmail.gr με τίτλο Πρόσωπα της πόλης και θα αναλάβουμε εμείς τα υπόλοιπα.