Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ανδρες που ζουν με πλαστικές κούκλες [εικόνες]


Ανδρες που ζουν με πλαστικές κούκλες [εικόνες]




Αυτό που η ανθρώπινη παρουσία δεν μπορεί να καλύψει, μια πλαστική κούκλα μπορεί να το προσφέρει -ακόμα και αν δεν μπορεί να εκφράσει τα αισθήματά της, ούτε και να μιλήσει. Άνδρες
που έχασαν προσφιλή τους πρόσωπα και δεν βρήκαν κάτι να τους γεμίσει το κενό. Άνδρες που ξέμειναν στη μοναξιά και βρήκαν αποκούμπι σε πλαστικές κούκλες.
Θα μπορούσε να είναι ένα εξαίσιο σενάριο για κάποιο πρωτοποριακό φιλμ που θα είχε ως θέμα τον κρυφό κόσμο του σεξ, της συντροφικότητας και της κοινής ζωής με ένα αντικείμενο που λαμβάνει ανθρώπινο χαρακτήρα -αυτόν που του προσδίδει ο ιδιοκτήτης του. Η φωτογράφος Benita Marcussen, επί έναν χρόνο, μπήκε σε αυτόν τον αθέατο κόσμο, αφού πρώτα χρειάστηκε να εντρυφήσει στο κρυφό φόρουμ που διαθέτουν οι άνθρωποι που ζουν με κούκλες και να τους πείσει για το αγαθό των προθέσεών της. Μπήκε στα σπίτια τους, τους απαθανάτισε σε καθημερινές οικείες στιγμές, ήταν σαν να βλέπει αγαπημένα ζευγάρια να μοιράζονται κοινές στιγμές.
Όπως είπε στη Mirror: «Πολλοί άνδρες απάλυναν τον πόνο τους αγοράζοντας μία από αυτές τις κούκλες, που στοιχίζουν τουλάχιστον 1.000 λίρες. Δεν μπορεί κανείς να κατηγοροποιήσει τους λόγους που τους οδήγησαν να κάνουν αυτή την αγορά».
O Deerman, ένας άνδρας που δεν θέλει να δώσει άλλα στοιχεία, έχασε προ καιρού τη γυναίκα του από την επάρατη νόσο. Προσπάθησε να καλύψει το κενό με μια άλλη γυναίκα, αλλά δεν βρήκε αυτό που ήθελε. Έτσι κατέφυγε στην αγορά μιας τέτοιας κούκλας. Μάλιστα, έκανε ειδική παραγγελία έτσι ώστε τα χαρακτηριστικά της να φέρνουν στον νου του τη γυναίκα του. Ένας από τους λόγους που αυτές οι κούκλες έχουν τσιμπημένη τιμή είναι ότι, πέραν του «φυσικού» μεγέθους τους, μπορούν να έχουν τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο αγοραστής. Χρώμα μαλλιών και σώματος, χείλη, δάχτυλα, μέγεθος στήθους και εθνικότητα καθορίζονται κατά το δοκούν.
Προσθήκη λεζάντας