Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καστοριάς: «Διδασκαλία Ποντιακής Διαλέκτου» συνολικής διάρκειας 150 ωρών.




Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καστοριάς πρόκειται να υλοποιήσει δωρεάν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διδασκαλία Ποντιακής Διαλέκτου» συνολικής διάρκειας 150 ωρών.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και στόχος του είναι  η συνέχιση και η διάσωση της ποντιακής διαλέκτου, που αποτελεί καθολικό αίτημα του ποντιακού κόσμου. Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να αναγνωρίζουν και να ερμηνεύουν την ποντιακή διάλεκτο και θα είναι ικανοί να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας την, ενώ με την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι θα παραλάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Δήμο Καστοριάς και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Για κάθε τμήμα μάθησης που θα συγκροτείται θα πραγματοποιούνται δύο ή τρεις εκπαιδευτικές συναντήσεις των 2-3 ωρών, ενώ το τμήμα θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαΐου. 
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης το συντομότερο δυνατό καθώς και υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ η έναρξη του προγράμματος θα γίνει μόνο με τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού ενήλικων εκπαιδευόμενων.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Για πληροφορίες, εγγραφές και υποβολή αιτήσεων
Ÿ Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Καστοριάς (Καστοριά, Σκαπέρδειο Δημοτικό Μέγαρο, ισόγειο (δίπλα από το Σωματείο Τρίτεκνων Ν. Καστοριάς, τηλ. 2467351115 & 2467351116
 Τρίτη - Πέμπτη 10:00- 14:00, Δευτέρα και Παρασκευή 10:30-13:30
Για υποβολή αιτήσεων:
Ÿ Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς, Βαλαλά 58, Δευτέρα, Τρίτη & Πέμπτη 09:00-15:00, Τετάρτη & Παρασκευή 14:00-21:00, Τηλ.Επικοινωνίας:2467028195
 Ÿ ΚΕΠ Δημοτικών Ενοτήτων Μεσοποταμίας,  Μανιάκων,  Μαυροχωρίου, Κορησού, Κλεισούρας & Βιτσίου.
 
inkastoria