Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Good News: Οι Ατενίστας πάλι εν δράσει! Έβαλαν παγκάκια στις άδειες στάσεις της Αθήνας - Έτσι θα περιεμένετε το λεωφορείο καθιστοί σε πολύχρωμα χαρούμενα & όμορφα παγκάκια!


Magnify Image





 


Oι Atenistas επέστρεψαν με τη νέα τους δράση να επεμβαίνει σε στάσεις λεωφορείων στην Αθήνα.
Το "Στάσεις προτζεκτ" είναι η απάντησή τους στην απαράδεκτη όπως χαρακτηρίζουν κατάσταση που αφήνει τους πολίτες της Αθήνας να περιμένουν όρθιοι.  
Τι αναφέρουν οι Αtenistas για το "Στάσεις προτζεκτ": Επιλέξαμε την οδό Λιοσίων έναν δρόμο μεγάλη κίνηση σε λεωφορεία που εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας που κατευθύνονται στα βορειοδυτικά προάστια της Αθήνας που δεν έχουν καλή πρόσβαση με το μετρό και χρησιμοποιούν καθημερινά τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους.
Είναι ενδεικτικό δε της απαξίωσης της περιοχής απ' τους φορείς πως περισσότερες από τις μισές στάσεις δεν έχουν παγκάκι-στέγαστρο. (σημείωση: στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και το ενεργό πρώην Δημαρχείο και νυν Γ.Γ. του Δήμου της Αθήνας) 
 Στάση Ηπείρου
Σημείο που έχει πάντα κόσμο να περιμένει μιας και απορροφά μετακινήσεις όσων φεύγουν από το μεσημέρι από το κέντρο της πόλης. Ιδίως τα μεσημέρια η στάση είναι πολυσύχναστη. Τοποθετήσαμε ένα παγκάκι 4 θέσεων πλάτους 1.50 μέτρου δίπλα στην κολώνα.
Magnify Image
Magnify Image
Στάση ΚΤΕΛ Λιοσίων
 Ίσως η περίπτωση που μας προκάλεσε την μεγαλύτερη απορία. Είναι το σημείο που εξυπηρετεί τους επιβάτες του ΚΤΕΛ που καταφθάνουν στην Αθήνα, ακόμα και λεωφορειακή γραμμή του αεροδρομίου!
Κι όμως η καιρία στάση αυτή με τον σημαντικό φόρτο δεν είχε το στοιχείωδες ενός παγκακιού.
Τοποθετήθηκε κι εδώ παγκάκι δίπλα στην στάση και βάφτηκε με το ιδιο μπλε η φθαρμένη στάση, όπως και τα καθαρίστηκε το τύμπανο πληροφοριών (το ίδιο και σε όλες τις στάσεις). Το παγκάκι μας δώρισε η "Οικοαναπτυξιακή Φωτισμός και εξοπλισμός πόλεων" >> την οποία ευχαριστούμε.
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Στάση Παιωνίου
Στο μεγάλο άνοιγμα αυτό είναι απορίας άξιον πως δεν τοποθετήθηκε στάση αφού η μεγάλη κλασσική στάση με την μεγάλη διαφήμιση χωρούσε άνετα. Προφανώς δεν έχει καμία εμπορική αξία η τοποθέτηση διαφήμισης εδώ, άρα όρθιοι!
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Αφετηρία Τρόλει 1, Πλατεία Αττικής
Άλλο ένα εντυπωσιακό σημείο, μιας και είναι αμαξοστάσιο και καρδιά του ΗΛΠΑΠ και κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε ότι η ολόκληρη αφετηρία γραμμής (του τρόλει 1 που ξεκινά από Πλ. Αττικής και φτάνει στο Μοσχάτο) δεν έχει παγκάκι γι' αυτούς που περιμένουν να επιβιβαστούν.
Έτσι η χρωματική παρέμβαση εδώ ήθελε να υποδείξει και την σχέση με το αμαξοστάσιο αλλά και το καίριο της αφετηρίας μιας γραμμής (Παγκάκι: αυτό και της στάσης Παιωνίου, δωρεά της εταιρείας Urbanica >> την οποία και ευχαριστούμε
Magnify Image
Magnify Image
Λιοσίων, έναντι ΗΛΠΑΠ Αττικής 
Στάση που εξυπηρετεί πάνω από 10 γραμμές όπως φαίνεται στον πίνακα. Τοποθετήσαμε ένα στενό 40 εκατοστών παγκάκι με μια μεγάλη τάβλα που χωρά με ασφάλεια (γνώμονάς μας σε όλα τα σημεία που τοποθετήσαμε παγκάκια) στο πίσω μέρος ανάμεσα στις κολώνες. Ένα ευχαριστήριο στον μαγαζάτορα κ. Ζαχαρόπουλο που βοήθησε και ενθάρρυνε την προσπάθειά μας.
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Πηγή: lifo.gr