Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Νέα τάση: Κατασκευές από κοντέινερ!!

ContainerHomes01_thehomeissue
Ένας συνδυασμός του design και της ανακύκλωσης.

Μία ιδέα που γίνεται ολοένα και περισσότερο πράξη είναι η κατασκευή κατοικιών από εμπορευματοκιβώτια (shipping containers). Την τελευταία δεκαετία όλο και περισσότεροι αρχιτέκτονες ανά τον κόσμο έχουν ενσωματώσει τα κοντέινερ σε σχολεία, καταστήματα, σπίτια για αισθητικούς λόγους αλλά και οικονομικούς.
ContainerHomes02_thehomeissue
Το σπίτι Crossbox από τους CG Architects έχει δύο κοντέινερ κάθετα πάνω σε δύο άλλα, Γαλλία.
Αυτά τα χαλύβδινα κουτιά είναι οι μονάδες που θα συναρμολογηθούν βάσει σχεδίου για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το να τα χρησιμοποιήσει κάποιος για να φτιάξει ένα καινούριο σπίτι είναι ένα βήμα πέρα από την ανακύκλωση αφού καταναλώνεται περίπου μόλις 5% από την ενέργεια που θα απαιτούνταν ώστε ένα κοντέινερ να λιώσει και να γίνει μεταλλικά δοκάρια για την κατασκευή. Και πάλι όμως η δόμηση από τα εμπορευματοκιβώτια είναι πιο γερή από τα συμβατικά σπίτια με χαλύβδινο σκελετό καθώς τα πρώτα αντέχουν περισσότερο σε παράπλευρα φορτία, όπως αυτά που δημιουργούνται από σεισμούς, γιατί το ατσάλι έχει συγκολληθεί με ατσάλι.
ContainerHomes03_thehomeissue
Ευρύχωρη και μοντέρνα κατασκευή από κοντέινερ, σπίτι που δεν του λείπει τίποτα.
Όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας εάν μονωθούν σωστά έχουν εκπληκτική αντίσταση στις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες και ελάχιστη απώλεια θέρμανσης από το εσωτερικό της κατασκευής. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μοντέρνο, πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον.
ContainerHomes04_thehomeissue-2x
Το "WFH House" στην Κίνα αποτελείται από τρία κοντέινερ.
 http://spirossoulis.com/