Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκινητικό story of the day: Ο 11χρονος Μαμαντί νίκησε τον Έμπολα με τον χορό: Κάνει άλματα, χορεύει ακούραστα και παρηγορεί τη μαμά του για το χαμό της αδερφής του! (Βίντεο)



http://www.alfavita.gr/sites/default/files/styles/imagearthron/public/mamanti.jpg?itok=MIwr2NBnΟ Μαμαντί, ένα εντεκάχρονο αγόρι, χορεύει στους ρυθμούς Azonto, κάνοντας τους άλλους ασθενείς να χαμογελούν μετά από πολύ καιρό. Κάνει άλματα, γονατίζει, κουνάει τα χέρια του
και λικνίζεται με μεγάλη επιδεξιότητα. Δεν σταματά, δεν κουράζεται ποτέ.

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά ο Μαμαντί, από την Λιβερία, είναι ένας ακόμη ασθενής Έμπολα. «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε» αναφέρει η Δρ. Ρομπέρτα Πετρούτσι από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. «Σκεφτήκαμε ότι ίσως να είχε γίνει κάποιο λάθος».  Οι εξετάσεις του Μαμαντί ξαναστάλθηκαν στα εργαστήρια ενώ του χορηγήθηκαν πολυβιταμίνες, παρακεταμόλη, αντιβιοτικά και ανθελονοσιακά χάπια καθώς το μικρό αγόρι ήταν θετικό και στην ελονοσία.
http://www.newsit.gr/files/Image/2014/09/16/resized/ebola_11_522_355.JPG
Σημειώνεται ότι η αδερφή του Μαμαντί, 14 ετών, εισήχθη και αυτή στην κλινική μια εβδομάδα αργότερα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Λίγες μέρες μετά απεβίωσε. Όταν η μητέρα του τον πληροφόρησε με δάκρυα στα μάτια, εκείνος παρέμεινε δυνατός και της απάντησε: «Μην κλαις Μαμά»
Δείτε το βίντεο


http://eirinika.gr/