Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Μαμά vs κυλικείο σχολείου: Ένα «ντέρμπι» πάντα επίκαιρο! Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής στην καρδιά & το... στομάχι των μικρών μας φίλων;





Τα σχολεία σε λίγες μέρες ανοίγουν και για μία ακόμα φορά χιλιάδες μαθητές θα ξεκινήσουν να περνούν ένα σημαντικό κομμάτι της ημέρας τους μακριά από το σπίτι. Είναι καλά θεμελιωμένο και
πολλαπλά αποδεδειγμένο το γεγονός, ότι η ποιοτική και σωστή διατροφή των παιδιών αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ανάπτυξής τους.



Από μόνο του το γεγονός ότι κατά το μεγάλο χρονικό διάστημα της απουσίας τους από το σπίτι, τα παιδιά πρέπει να καταναλώσουν κάποια τροφή, αποτελεί σημαντικό στοιχείο πολιτικής και προβληματισμού σε πολλές χώρες. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, όπου το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, στις σχολικές καντίνες γίνεται συστηματική προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας του προσφερόμενου φαγητού με την προσθήκη λαχανικών και την μείωση των περιεχόμενων λιπαρών και της ζάχαρης στα προσφερόμενα εδέσματα. Έτσι, οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν μέσα από μία μεγάλη γκάμα εδεσμάτων.

Στην πενιχρή ελληνική πραγματικότητα ο Έλληνας μαθητής έχει να επιλέξει ανάμεσα στο τίποτα, στο φαγητό από το σχολικό κυλικείο και το σπιτικό κολατσιό. Τις πιο πολλές φορές καταναλώνει κάτι στο χρόνο που βρίσκεται στο σχολείο, όμως στην αναμέτρηση μανούλα-κυλικείο πολλές φορές νικητής βγαίνει το δεύτερο, μιας και τα καλούδια εκεί φαντάζουν πιο θελκτικά στα μικρά παιδιά.

Δείτε το υπόλοιπο άρθρο στο infokids.gr