Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΔΕΙΤΕ τα προφίλ-παγίδα με τα οποία παιδόφιλοι προσεγγίζουν ανήλικα κορίτσια μέσω facebook και Skype!

 Facebook. Skype. Eίναι δύο από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια χρήστες. Εδώ λοιπόν, διεθνές κύκλωμα παιδόφιλων έχει απλώσει τα "δίχτυα" του και "ψαρεύει" ανήλικα κορίτσια σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα!

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, τα "προφίλ-παγίδα" είναι τα ακόλουθα:

  • Το προφίλ στην πλατφόρμα Facebook «GEMMA STYLES» με URL: http://www.facebook.com/GemStyles?fref=ts  
  • Το προφίλ στην πλατφόρμα Skype «ONE DIRECTION» με Skype Name: «onedirectionuklive»
  • Το προφίλ στην πλατφόρμα Skype «Jorn» με Skype Name: «mrsorjorn»
Το "δόλωμα", είναι υποτίθεται δουλειά σαν μοντέλο για λογαριασμό ξένου διάσημου μουσικού συγκροτήματος κι όποιο κορίτσι "τσιμπήσει" αρχίζει ο εφιάλτης. Στην παγίδα του κυκλώματος με έδρα τις Φιλιππίνες και το Πακιστάν, έπεσε κι ένα 12χρονο κορίτσι από τη Βόρεια Ελλάδα το οποίο πίστεψε, ότι έπιασε δουλειά σαν μοντέλο και τελικά το ανάγκασαν να ποζάρει ημίγυμνο μέσω Skype, έτσι ώστε το βίντεο να το πουλήσουν μετά σε άλλους παιδόφιλους μέχρι και 5.000 ευρώ! Οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν βάσιμες υποψίες ότι και άλλα ανήλικα κορίτσια στην Ελλάδα έχουν πέσει θύματα των παιδόφιλων που παραμονεύουν στο διαδίκτυο.

Πως "ψάρεψαν" το 12χρονο κορίτσι απ' τη Βόρεια Ελλάδα 

Οι παιδόφιλοι αρχικά της απέσπασαν μέσω facebook, προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία, ενώ στη συνέχεια της ζήτησαν πως για την υποτιθέμενη πρόσληψή της σαν μοντέλο θα έπρεπε να καλέσει μέσω της εφαρμογής «Skype», άγνωστο σε αυτή προφίλ πραγματοποιώντας βίντεο-κλήση. Κατά τη διάρκεια των βίντεο-κλήσεων, της ζήτησαν να ποζάρει προκειμένου να την «δοκιμάσουν» για την προσφερόμενη εργασία.
Στη συνέχεια, οι δράστες δρώντας παραπλανητικά, την ενημέρωσαν ότι προσλήφθηκε για τη δουλειά και της ζήτησαν να προχωρήσει περισσότερο και να ποζάρει σε άσεμνες στάσεις. Στις αντιδράσεις της ανήλικης, οι δράστες χρησιμοποιώντας προφάσεις και απειλές, σε βάρος της ίδιας αλλά και της οικογένειάς της, ανέφεραν πως θα αντιμετώπιζε ποινικές κυρώσεις αν δεν ενέδιδε σε αυτά που της ζητούσαν και εμφάνισαν και άλλο προφίλ δήθεν προερχόμενο από πράκτορα ξένων υπηρεσιών ασφαλείας, για να τονίσουν τις απειλές τους. 

Συμβουλές για την προστασία από παιδόφιλους 

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους γονείς:
  • Η χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη του γονέα σε κοινό χώρο
 Όσο για τους ανήλικους χρήστες του διαδικτύου: 
  • Να μην αποστέλλουν ποτέ προσωπικά τους δεδομένα
  • Να μην δέχονται ποτέ να λάβουν μέρος σε βίντεο-κλήση με άγνωστα άτομα
  • Να μην πιστεύουν σε προσφορές εργασίας της ανωτέρω μορφής
  • Να μην αποστέλλουν ή δημοσιοποιούν προσωπικές τους φωτογραφίες ή βίντεο
  • Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε άγνωστος τους πλησιάσει με αυτό τον τρόπο να επικοινωνούν άμεσα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή τις τοπικές Αρχές.

www.4yourfamily.gr
*η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο προέρχεται απ' τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος