Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

«Πώς να καθαρίσω το μαρκαδόρο από τον τοίχο»;


thehomeissue_qa_kids_wall_penncil2b
Η φίλη μας Άννα Ζαντιώτη από το Βασιλικό Χαλκίδας, θα ήθελε να τη βοηθήσουμε να λύσει το πρόβλημα που έχει με τις «ζωγραφιές» τις οποίες  κάνουν τα παιδιά της επάνω στους τοίχους:
«Πώς μπορώ να βγάλω τους μαρκαδόρους και τα στυλό από τους τοίχους, επάνω στους οποίους έχουν γράψει τα παιδάκια μου»;
Σε πρώτη φάση ξεσκονίζετε και πλένετε καλά τους τοίχους για να μην μπερδεύονται οι σκόνες με τα μελάνια και δημιουργούν μεγαλύτερο… χάος. Οταν πλένετε τους τοίχους, να θυμάστε ότι δεν σταματάτε τοπικά αλλά πρέπει καθαρίζετε όλη την επιφάνειά του για να μην αφήνετε γραμμές. Τον αφήνετε να στεγνώσει.
Στη συνέχεια λοιπόν πλένετε το σημείο του τοίχου όπου υπάρχει το πρόβλημα με ένα απλό διάλυμα: ρίξτε χλιαρό νερό μέσα σε ένα κουβά και απορρυπαντικό πιάτων. Πολύ πιθανό τα μελάνια να αφαιρεθούν και μόνο με αυτό. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και ελέγξτε αν φαίνονται οι γραμμές στην επιφάνεια του τοίχου. Αφήστε να στεγνώσει.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε κάτι πιο δραστικό, βάλτε επάνω στο σφουγγάρι με το οποίο καθαρίζετε μαγειρική σόδα και τρίψτε καλά τον τοίχο. Ισως να πρέπει να τον περάσετε και δεύτερη φορά. Αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει και είστε έτοιμοι.http://spirossoulis.com/