Το σενάριο είναι απλό! Φαντάσου πως βρίσκεσαι μπροστά σε ένα μεγάλο τοίχο με τρεις πόρτες. Κάθε πόρτα έχει διαφορετικό χρώμα. Έχεις λοιπόν μια άσπρη, μια ροζ και μια μαύρη πόρτα. Ποια
ανοίγεις πρώτη; Βάλτες στη σειρά, άνοιξε τες, πες τι βλέπεις πίσω τους και μετά δες τις απαντήσεις για κάθε χρώμα.
Η Μαύρη Πόρτα
Η μαύρη πόρτα συμβολίζει το θάνατο και όσα δεις πίσω της εξηγούν τον τρόπο που διαχειρίζεσαι την απώλεια.
- Εάν είναι πρώτη έχεις έντονες τάσεις φυγής, πιθανότατα είσαι στενοχωρημένη και κλεισμένη στον εαυτό σου. Η επιλογή της μαύρης πόρτας δείχνει άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
- Αν πάλι η μαύρη πόρτα επιλεγεί δεύτερη, αισθάνεσαι και πάλι τάσεις φυγής, όχι όμως τόσο έντονα. Η ψυχολογική σου κατάσταση είναι δύσκολη και σε καταπιέζει με τρόπο που να ψάχνεις απεγνωσμένα διέξοδο. Φαντάσου πως η μαύρη πόρτα είναι συνήθως η δεύτερη επιλογή των εφήβων.
- Στην περίπτωση που η μαύρη πόρτα ανοίξει τρίτη, τότε ίσως κάτι σε προβληματίζει. Προσωπικά, οικογενειακά ή αισθηματικά. Και για να καταλάβεις καλύτερα, συνήθως αυτό που σε απασχολεί ή έχεις αμελήσει, βρίσκεται κάτω από τη μαύρη πόρτα σε σειρά προτεραιότητας.
Η ρόζ πόρτα
Η πόρτα αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από εκείνη της αγάπης. Φυσικά, όσα υπάρχουν πίσω της είναι σχετικά με τον τρόπο που βιώνεις την αγάπη.
- Αν η πρώτη πόρτα είναι η ροζ, είσαι ερωτευμένη ή αποζητάς την αγάπη και τη σχέση.
- Αν πάλι διαλέξεις την πόρτα αυτή δεύτερη, τότε βιώνεις συναισθηματική ισορροπία! Είσαι σε σχέση και περνάς καλά. Αισθάνεσαι σίγουρη και εντάξει με τον εαυτό σου σε ό, τι αφορά το κομμάτι της σχέσης.
- Αποφασίζοντας να ανοίξεις τη ροζ τρίτη, ίσως πρέπει να σου χτυπήσει ένα κουδουνάκι. Μια προειδοποίηση πως μένεις σε μια βαλτωμένη σχέση και δεν έχεις τη δύναμη να ξεκολλήσεις.
Η Λευκή Πόρτα
Η άσπρη πόρτα εκφράζει την προσωπική σου ζωή και τη σχέση που έχεις μαζί της. Εκείνο που θα δεις πίσω της όπως καταλαβαίνεις, έχει να κάνει με την αίσθηση που σου αφήνει η προσωπική σου ζωή, η σχέση σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
- Αν την επιλέξεις πρώτη, τότε μάλλον είσαι άτομο που προσέχει τον εαυτό του και ενδιαφέρεται για την ισορροπία και την ηρεμία στη ζωή του
- Σε περίπτωση που τη διαλέξεις δεύτερη, μάλλον έχεις βάλει σε δεύτερη μοίρα τη ζωή σου, χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν αγαπάς τον εαυτό σου.
- Αν ανοίξεις τη λευκή πόρτα τρίτη, μοιάζεις να μην νοιάζεσαι για τον εαυτό σου ουσιαστικά. Συνήθως πρόκειται για άτομα με τάση απαισιοδοξίας.