Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στον Νομό Καστοριάς – Οι Ιερές Ακολουθίες σε 9 ναούς

 agiaparaskeuiΤη μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής τιμά και εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία στις 26 Ιουλίου

Στην τοπική Εκκλησία της Καστοριάς εορτάζουν και πανηγυρίζουν, η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος και οι Ενοριακοί Ιεροί Ναοί Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, Επταχωρίου, Ιεροπηγής, Μανιάκων, Κυψέλης, Πεύκου, ενώ εορτάζουν στην πόλη της Καστοριάς και τα Ιερά Παρεκκλήσια Αγίας Παρασκευής στο Ντολτσό και στον Ξενία.
Οι Ιερές Ακολουθίες στους παραπάνω ναούς θα τελεσθούν ως εξής : • Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού το απόγευμα της 25ης Ιουλίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ. Το πρωί της 26 Ιουλίου θα τελεσθεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας. Θα ακολουθήσει η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος της Αγίας στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.
• Στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος το απόγευμα της παραμονής 25 Ιουλίου και ώρα 8.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και θα ακολουθήσει η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος της Αγίας, στους χώρους του Μοναστηριού. Ανήμερα της εορτής το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.
• Στους υπόλοιπους Ενοριακούς Ναούς θα τελεσθεί την παραμονή ο Εσπερινός και ανήμερα της εορτής η Θεία Λειτουργία.
• Στα Ιερά Παρεκκλήσια της πόλεως της Καστοριάς, το απόγευμα της παραμονής και ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια μικρή Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής. Ανήμερα της εορτής το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.