Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Πρόσωπα της πόλης - "Γιώργος Πετκανάς"








Το ΔΕΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ σας παρουσιάζει τον Γιώργο Πετκανά.



Ο Γιώργος Πετκανάς γεννήθηκε το 1964 στην Καστοριά. Γιος του αείμνηστου δημάρχου Απόστολου Πετκανά. Τα
παιδικά του χρόνια γαλουχήθηκε με καστοριανή συνείδηση, αφομοιώνοντας τα ήθη και έθιμα του τόπου μας , με έμφαση το ενδιαφέρον  για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Με γνώσεις στην διοίκηση επιχειρήσεων, ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, για τριάντα χρόνια, δημιουργώντας επιτυχημένες επιχειρήσεις στους τομείς εμπορίου και τουρισμού.





 Έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών που σπουδάζουν. Η  Μαρίνα 22 ετών και η Κυβέλη – Αλεξία 19 ετών.
Η πρώτη συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο του Δήμου Καστοριάς ξεκινά το 1994 όταν και εξελέγη. Από  τότε και ύστερα επανεκλέγεται στις πρώτες θέσεις. Τα αξιώματα που υπηρέτησε αφορούν Επιτροπές, το




Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δημαρχιακή Επιτροπή και την Προεδρία της ΔΕΥΑΚ. Συμμετέχει ως μέλος ΔΣ της ΕΔΕΥΑ.
Δύο συνεχόμενες θητείες υπηρέτησε την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας από την θέση του Προέδρου και μία θητεία την ΝΟΔΕ από την θέση του Γενικού Γραμματέα.
Επισκέπτεται τακτικά τις Ιερές Μονές Αγίου Όρους και αποτυπώνει ψηφιακά Βυζαντινές εκκλησίες και αρχοντικά της πόλης μας.



Διατελεί μέλος πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης μας. Επιδεικνύει ενδιαφέρον στην χλωρίδα και πανίδα της περιοχής μας, συμμετέχει σε οργανώσεις έρευνας προώθησης τοπικών προϊόντων και προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι εθελοντής αιμοδότης και έχει δηλώσει δωρητής οργάνων.
  









*Επιλέγουμε κάποια απ΄τα πρόσωπα του facebook και μη, που με τις αναρτήσεις τους, νομίζουμε παίζουν κάποιο ρόλο, ανάλογα με την ιδιότητά του ο καθένας, για την πόλη μας αλλά και το νομό μας ευρύτερα...
 
 
Για να γίνεις εσύ ο επόμενος, ή η επόμενη που θα μετέχει στην στήλη "Πρόσωπα", απλά στείλε μας ένα email στο deskastoria80@gmail.gr με τίτλο Πρόσωπα της πόλης και θα αναλάβουμε εμείς τα υπόλοιπα.